Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 07-Δεκ-2006 10:17

    Intralot: "Κανονικά η σύμβασή μας στην Τουρκία" (update)

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Κανονικά συνεχίζεται να εκτελείται η σύμβαση μεταξύ Sporo Toto και Inteltek όπως ανακοίνωσε η Intralot. Αφορμή για την ανακοίνωση στάθηκαν αντίθετες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η τουρκική δικαιοσύνη δικαίωσε προσφυγή της GTech.

    Να σημειωθεί ότι η επένδυση της Intralot στην Τουρκία είναι η δύτερη μεγαλύτερη ελληνική επένδυση μετά της Εθνικής Τράπεζας καθώς η εταιρεία έχει δαπανήσει πάνω από 75 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει το 45% της τουρκικής εταιρείας στοιχημάτων Inteltek ενώ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να διεκδικήσει την άδεια από την τουρκική κυβέρνηση για τη διαχείριση της κρατικής λοταρίας.

    Τι απαντά η Intralot 

    Η διοίκηση της Intralot σε απαντητική της επιστολή προς το ΧΑ αναφέρει τα εξής:

    "Τo Πρωτοβάθμιο Διοικητικό δικαστήριο της Aγκυρας εξέδωσε απόφαση με την οποία απορρίπτει αίτηση αναστολής εκτέλεσης της σύμβασης μεταξύ Spor Toto και Inteltek. Κατά συνέπεια η σύμβαση συνεχίζει να εκτελείται κανονικά.

    Περαιτέρω το ίδιο δικαστήριο παρέπεμψε το ζήτημα της κρίσης περί του αν η συγκεκριμένη σύμβαση εμπίπτει στην νομοθεσία περί κρατικών προμηθειών προς εξέταση στην αρμόδια αρχή κρατικών προμηθειών η οποία όμως έχει ήδη αποφανθεί ότι η συγκεκριμένη σύμβαση δεν υπάγεται στην αρμοδιότητά της. Διευκρινίζεται ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη καθώς και η Inteltek έχουν δικαίωμα να ασκήσουν έφεση επί της ως άνω απόφασης του Πρωτοβάθμιου Διοικητικού δικαστηρίου, όπως επίσης και να προσφύγουν κατά της όποιας απόφασης της αρμόδιας αρχής κρατικών προμηθειών.

    Είναι αυτονόητο ότι σε περίπτωση κατά την οποία υπάρξουν πρόσθετες εξελίξεις σχετικά με τα ανωτέρω θέματα και ληφθούν σχετικές αποφάσεις από τα αρμόδια εταιρικά όργανα, η Εταιρία μας θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις προς τις αρμόδιες Αρχές και το επενδυτικό κοινό, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία".

    "Συνεχίζεται απρόσκοπτα η λειτουργία της Inteltek" λέει και η Turkcell

    Εξάλλου, αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα και η Turkcell (συμμετέχει στην ίδια κοινοπραξία με την Intralot). Ειδικότερα, η τουρκική εταιρεία στην ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων αναφέρει ότι όσον αφορά το διαγωνισμό που πραγματοποίηθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου του 2003 η Gtech Avrasya Teknik Hizmet ve Musavirlik AS κατέθεσε αγωγή στο 4ο διοικητικό δικαστήριο της Άγκυρας,ζητώντας την ακύρωση της διαδικασίας.

    "Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που λάβαμε σήμερα σχετικά με την προαναφερθείσα υπόθεση η αίτηση αναστολής ακυρώθηκε, ενώ οι λόγοι για την ακύρωση του διαγωνισμού απορρίφθηκαν" δηλώνει η Turkcell. Επισημαίνει μάλιστα ότι "ως εκ τούτου η λειτουργία της Inteltek συνεχίζεται απρόσκοπτα".


    * Δείτε την επίσημη ανακοίνωση της Turkcell (στα αγγλικά) στη δεξιά στήλη "Σχετικά αρχεία".

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ