11:40 13/09
Nvidia και OpenAI σε συνομιλίες για μεγάλη επένδυση στις υποδομές ΑΙ της Βρετανίας
Οι ανακοινώσεις θα γίνουν την επόμενη βδομάδα στην επίσκεψη Τραμπ στο Λονδίνο.
Πληροφορίες θέλουν να ολοκληρώνεται μέσα στο επόμενο διάστημα η πώληση του ξενοδοχείου Hilton από την Ιονική Ξενοδοχειακή, η οποία ανήκει στην τράπεζα Alpha Bank, στον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία John Catsimatidis.
Το αντίτιμο της πώλησης εκτιμάται ότι θα είναι μεγαλύτερο από την χρηματιστηριακή αξία των μετοχών της Ιονικής (στην οποία ανήκει ο φορέας διαχείρισης του Hilton) και αναμένεται να διαμορφωθεί στα 93 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχείο γύρισε το 2013 σε καθαρά κέρδη 800 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών ύψους 4,1 εκατ. ευρώ το 2012, ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 4,1 εκατ. ευρώ έναντι 1,3 εκατ. ευρώ πέρυσι.
Ο Jon Catsimatidis είναι ιδιοκτήτης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Gristedes Foods», της μεγαλύτερης αλυσίδας οπωροπωλείων στο Μανχάταν. Ελέγχει ακόμη την εταιρία «Real Estate Red Apple Group», η οποία διαθέτει επενδυτικό χαρτοφυλάκιο 700-800 εκατ. σε ακίνητα. Η περιουσία του πέρσι ξεπερνούσε τα 3 δισ. δολάρια.
Β. Κουρλιμπίνη