Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 25-Ιουν-2014 18:18

    Εκτός ΤΑΙΠΕΔ το 34% της ΕΥΔΑΠ

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - 18:55

    Στο 27,3% συρρικνώνεται η συμμετοχή του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων στην ΕΥΔΑΠ, λόγω της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνει ως άκυρη την μεταβίβαση του 34,033% των μετοχών της εισηγμένης στο ΤΑΙΠΕΔ.

    Τον Μάιο το ΣτΕ έκανε δεκτή την αίτηση κατοίκων της Αθήνας, που ζητούσαν να ακυρωθεί η κυβερνητική απόφαση με την οποία μεταβιβάστηκε, χωρίς αντάλλαγμα, από το Δημόσιο στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας το 34,033% του μετοχικού κεφαλαίου (36.245.240 μετοχές) της ΕΥΔΑΠ.

    Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η μετατροπή της ΕΥΔΑΠ σε ιδιωτική επιχείρηση είναι αντίθετη στα άρθρα 5 και 21 του Συντάγματος που επιβάλλουν τη μέριμνα του κράτους για την υγεία των πολιτών και κατοχυρώνουν το δικαίωμα στην προστασία της υγείας.

    Στο πλαίσιο αυτό, το 34,033% «επέστρεψε» στο Δημόσιο, εξέλιξη που επιστεγάζει την αναστολή της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας ύδρευσης Αθήνας.

    Δημήτρης Δελεβέγκος
    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ