Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Ιουν-2014 15:17

  Συνεχίζουν 4 για ΑΔΜΗΕ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - 17:50

  Προχωρούν τέσσερις, αποκλείεται ένας στον διαγωνισμό για την πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη από τη ΔΕΗ.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ:

  Στην Α΄ Φάση του διαγωνισμού για τον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό του ΑΔΜΗΕ Α.Ε. εξεδήλωσαν ενδιαφέρον πέντε υποψήφιοι επενδυτές. Μετά την αξιολόγηση των σχετικών εγγράφων από τους Χρηματοοικονομικούς και Νομικούς Συμβούλους της ΔΕΗ, καθώς και τη μετέπειτα έγκρισή της από το Διοικητικό Συμβούλιο  της ΔΕΗ, οι ακόλουθοι τέσσερις επενδυτές/ συμπράξεις, κατ΄ αλφαβητική σειρά, προεπιλέγησαν για τη συμμετοχή τους στη Β΄ φάση της διαδικασίας, δηλαδή την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση του 66%  του μετοχικού κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ:

      Σύμπραξη Elia System Operator S.A. & IFM Investors Pty Ltd
      Public Sector Pension Investment Board
      State Grid International Development Limited
      TERNA-Rete Elettrica Nazionale Società per Azioni

  Η επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΗ, επιβεβαιώνει πληροφορίες που μετέδιδε νωρίτερα το capital.gr σύμφωνα με τις οποίες, στο σημερινό Δ.Σ. της ΔΕΗ όπου εξετάστηκαν οι φάκελοι των υποψηφίων για τον ΑΔΜΗΕ κρίθηκε, μετά από σχετική εισήγηση των συμβούλων, ότι πληρούν τις προϋποθέσεις οι τέσσερις από τους πέντε υποψήφιους. 

  Εκτός short list μένει η ινδική India Power Corp που δεν προσκόμισε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ενώ κανονικά στην επόμενη φάση της υποβολής δεσμευτικών προσφορών προχωρούν Terna (Ιταλία) China State Grid (Κίνα) Elia (Βέλγιο) και PSP Investments (Καναδάς). 

  Χ. Φλ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων