Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Ιουν-2014 14:34

  Βγαίνουν με νέο ομόλογο τα ΕΛΠΕ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με νέα ομολογιακή έκδοση η οποία και θα αντικαταστήσει υφιστάμενο δανεισμό με στόχο τη συνολική μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους, βγαίνει στις αγορές ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίαων.

  Η διάθεση των ΕΛΠΕ να προχωρήσουν με νέο εταιρικό ομόλογο, εφόσον αυτό κριθεί συμφέρον, επί της ουσίας είχε προδιαγραφεί από τις τοποθετήσεις της διοίκησης το προηγούμενο διάστημα ενώ δεν έλειπαν και σχετικές αναφορές - εκτιμήσεις των αναλυτών. Άλλωστε διαρκές ζητούμενο για τον όμιλο παραμένει η αναδιάρθρωση του χρέους σε συνδυασμό με τη συνολική απομόχλευση, ώστε να μειωθούν ακόμη περισσότερο τα χρηματοοικονομικά κόστη. Στο πλαίσιο εκτιμήθηκε ότι η συγκυρία είναι θετική και ότι ο όμιλος μπορεί να την εκμεταλλευτεί με νέα έκδοση. 

  Πάντως οι λεπτομέρειες, δηλαδή το ύψος της έκδοσης και η απόδοση, θα καθοριστούν ανάλογα με τη ζήτηση που θα εκδηλωθεί. Στις 4 ώρα Ελλάδος έχει προγραμματιστεί investor call, στο οποίο στελέχη της διοίκησης θα παρουσιάσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

  Σημειώνεται τέλος ότι τα ΕΛΠΕ έχουν ήδη δύο ομόλογα ένα ύψους 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 8% και λήξη το 2017 και ένα ύψους 400 εκατ. δολαρίων με επιτόκιο 4,625% και λήξη το 2016. 

  Χ. Φλουδόπουλος

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων