Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Ιουν-2014 18:36

  Τσαμάζ: Επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον για Forthnet

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20:15


  Παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, το 2014 θα είναι μια θετική χρονιά για τον όμιλο ΟΤΕ, που εμφάνισε κατά το πρώτο τρίμηνο καθαρή κερδοφορία ύψους 55,8 εκατ. ευρώ, όπως ανέφερε, κατά τη σημερινή γενική συνέλευση, ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας τηλεπικοινωνιών Μιχάλης Τσαμάζ.

  Αναφερθείς στο ενδιαφέρον που φέρεται να διατηρεί ο τηλεπικοινωνιακός οργανισμός για την είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο της Forthnet, ο κ. Τσαμάζ σημείωσε ότι «οι τηλεπικοινωνίες είναι μία δυναμική αγορά που αλλάζει συνεχώς. Προφανώς παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Δε θα κάναμε τη δουλειά μας σωστά εάν δεν διερευνούσαμε και δεν αξιολογούσαμε όλες τις εξελίξεις στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται».

  Ο κ. Τσαμάζ προβλέπει ότι οι τηλεπικοινωνίες θα μετατραπούν σε αγορά δύο-τριών παικτών και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι "μία συγκεντρωμένη αγορά με λίγους και υγιείς ανταγωνιστές είναι πολύ πιο αποτελεσματική, καθώς απαιτούνται ισχυρά σχήματα που να μπορούν να επενδύσουν". Τόνισε ακόμη ότι τα δεδομένα αλλάζουν και πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες προκειμένου ο ΟΤΕ να υφίσταται μία σκληρή ρύθμιση.

  "Να πάψουν οι over the top players, όπως η Google, να μας εκμεταλλεύονται. Είναι επιτακτική ανάγκη να παρέμβουν οι ρυθμιστικές αρχές για την ανεύρεση λύσης" πρόσθεσε.

  Η εταιρεία για την επόμενη τετραετία προγραμματίζει την υλοποίηση επενδύσεων ύψους 1,2 δις ευρώ και επιδιώκει η κάλυψη VDSL να ανέλθει στο 30% του πληθυσμού και του 4G στο 70% του πληθυσμού.

  Χρονιά - "κλειδί" το 2013

  Σημείωσε ότι το 2013 υπήρξε μία χρονιά-«κλειδί» παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικράτησαν και τις πιεστικές ανάγκες δανεισμού, ενώ ο ΟΤΕ άντεξε στην πίεσε όχι μόνο σε Ελλάδα, αλλά και σε Ρουμανία και Αλβανία.

  Κατά το 2013 η εταιρεία πέτυχε να μειώσει το ύψος του δανεισμού στο 1,5 δισ. ευρώ έναντι 2,9 δισ. ευρώ το 2012, ενώ αναφορικά με τη συνδρομητική του βάση, στον OTE TV διαμορφώθηκε σε 250.000 συνδρομητές, ξεπερνώντας το στόχο που είχε αρχικά τεθεί, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο επικεφαλής του οργανισμού.

  Επίσης, στην κινητή τηλεφωνία το 2013 η πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου 4G ανήλθε στο 60% και είναι υπερδιπλάσια του ανταγωνισμού, όπως σημείωσε ο CEO του ΟΤΕ.

  Σε σχετική ανακοίνωση ο Οργανισμός αναφέρει τα εξής:

  "Πραγματοποιήθηκε σήμερα η 62η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων του ΟΤΕ, με παρόντες μετόχους που εκπροσωπούσαν το 70,74% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου. 

  Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και οι Μέτοχοι ενέκριναν κατά πλειοψηφία τις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις της ΟΤΕ Α.Ε. (Εταιρικές και Ενοποιημένες) της εταιρικής χρήσης 2013 (1/1/2013-31/12/2013) με τις σχετικές Εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών. Επίσης, εγκρίθηκε η μη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2013, με βάση τα αποτελέσματα της εν λόγω χρήσης.

  Απευθυνόμενος στους Μετόχους κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η πορεία της εταιρείας αποδεικνύει ότι η διοικητική ομάδα του ΟΤΕ έχει επιτύχει όλους τους επιμέρους στόχους που είχε θέσει στο πλαίσιο της στρατηγικής της εκσυγχρονισμού του ΟΤΕ, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους. Ο μετασχηματισμός του ΟΤΕ σε μια σύγχρονη εταιρεία τεχνολογίας είναι γεγονός». Και πρόσθεσε: «H δυνατότητα του ΟΤΕ να διαχειρίζεται καλύτερα τις δυσκολίες, να θεραπεύει τις αδυναμίες του, να αντιμετωπίζει την κρίση σαν ευκαιρία ανάπτυξης, να σχεδιάζει και να εφαρμόζει μια ξεκάθαρη στρατηγική προς όφελος του πελάτη, θέτει νέα στάνταρντ για το σύνολο της αγοράς».

  Κατά πλειοψηφία, οι Μέτοχοι ενέκριναν επίσης:
  -Την απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης, για τη χρήση 2013, σύμφωνα με το άρθρο 35 του Κ.Ν. 2190/1920.

  -Τις αποζημιώσεις, αμοιβές και έξοδα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Επιτροπών του για τη χρήση 2013 και έγινε καθορισμός αυτών για τη χρήση 2014.

  -Την εκλογή της "ΠΡΑΪΣΓΟΥΩΤΕΡΧΑΟΥΣΚΟΥΠΕΡΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" ως Ελεγκτικής Εταιρείας για τον Τακτικό Έλεγχο των Οικονομικών Καταστάσεων (Εταιρικών και Ενοποιημένων) της ΟΤΕ Α.Ε., σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς, της διαχειριστικής χρήσης 2014. 

  -Τη συνέχιση της ασφαλιστικής κάλυψης της αστικής ευθύνης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθυντικών Στελεχών της Εταιρείας και συνδεδεμένων με αυτή εταιρειών, κατά την έννοια της παρ. 5 του άρθρου 42ε του Κ.Ν. 2190/1920, κατά την άσκηση των πάσης φύσεως αρμοδιοτήτων, υποχρεώσεων ή εξουσιών τους και δόθηκε εξουσιοδότηση για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

  Δημ. Δελεβέγκος

  Διαβάστε ακόμη:
  Τι συμβαίνει με ΟΤΕ και Forthnet
  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων