Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 30-Μαϊ-2014 09:28

    ΕΥΔΑΠ: Μειωμένα κέρδη και έσοδα στο α΄ τρίμηνο

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Μείωση στα κέρδη μετά φόρων και στον κύκλο εργασιών εμφάνισε η ΕΥΔΑΠ το α΄ τρίμηνο του 2014.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου και της ΕΥΔΑΠ A.E. το α΄ τρίμηνο του 2014 διαμορφώθηκε στο ποσό των 70,7 εκατ. ευρώ έναντι 73,1 εκατ. ευρώ του αντιστοίχου τριμήνου του 2013.

    Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 8,4 εκατ. ευρώ, έναντι 17,4 εκατ. ευρώ πέρυσι, τα δε κέρδη πριν από φόρους διαμορφώθηκαν στα 9,1 εκατ. ευρώ, έναντι 8,6 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού τριμήνου.

    Παράλληλα, τα μετά από φόρους κέρδη, το α΄ τρίμηνο του 2014 διαμορφώθηκαν στο ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ από 25,7 εκατ. αντίστοιχα το α΄ τρίμηνο του 2013.

    Σημειώνεται ότι το α΄ τρίμηνο του 2013, η αλλαγή του συντελεστή φορολογίας από 20% σε 26% είχε επηρεάσει σημαντικά την αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση κατά 20 εκατ. ευρώ βελτιώνοντας τα κέρδη μετά φόρων του 2013.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ