07:41 10/09
Το "χρυσό" καλοκαίρι των σούπερ μάρκετ: 757 εκατ. ευρώ επιπλέον στα ταμεία
Το ρεκόρ της οργανωμένης λιανικής τροφίμων και η μεγάλη διχοτόμηση του λιανικού εμπορίου.
Ανοδικά κινήθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα των ΚΑΕ στο 9μηνο του 2006. Ειδικότερα, τα κέρδη μετά φόρων ενισχύθηκαν κατά 10% και ανήλθαν στα 35,9 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 32,6 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Σημειώνεται πως η κερδοφορία των Καταστημάτων είναι ανάλογη των μέσων προβλέψεων των αναλυτών.
Ο κύκλος εργασιών στο εξεταζόμενο διάστημα παρουσιάζει αύξηση 9,2% καθώς ανήλθε στα 217,4 εκατ. ευρώ, από 199,1 εκατ. ευρώ του 9μήνου του 2005. Σε ό,τι αφορά τα EBITDA ενισχύθηκαν κατά 12,5% και ανήλθαν στα 54,2 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με 48,1 εκατ, ευρώ πέρυσι.
Σε επίπεδο μητρικής οι πωλήσεις παρουσιάζουν αύξηση 3,3% στα 194,4 εκατ. ευρώ, από 188,1 εκατ. ευρώ το 9μηνο της προηγούμενης χρήσης, με τα EBITDA να ενισχύονται κατά 12% στα 52,6 εκατ. από 46,9 ευρώ, και με τα κθαρά κέρδη να φτάνουν στα 35,6 εκατ. ευρώ, έναντι 32,1 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενισχυμένα κατά 10,9% αντίστοιχα.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι κατά το εννεάμηνο του 2006 συνεχίστηκε με επιτυχία η προσπάθεια συγκράτησης των λειτουργικών εξόδων με αποτέλεσμα το σύνολο των δαπανών διοικητικής λειτουργίας και λειτουργίας διάθεσης να σημειώσει μείωση σε 28,1% των πωλήσεων από 28,3% το αντίστοιχο διάστημα του 2005.
Τέλος και σχετικά με την θυγατρική εταιρεία "Ελληνικές Διανομές" σημειώνεται ότι συνέχισε την ανοδική πορεία της, ενώ επισημαίνεται πως από τις αρχές Αυγούστου στα οικονομικά της αποτελέσματα συμπεριλαμβάνονται και τα αποτελέσματα της εξαγορασθείσας Links London.
Συγκεκριμένα οι πωλήσεις της θυγατρικής διαμορφώθηκαν σε 25,5 εκατ. ευρώ και τα EBITDA σε 1,6 εκατ. ευρώ, ενώ προ ενοποίησης της LINKS τα αντίστοιχα μεγέθη είναι 18,6 εκατ. ευρώ (+36,2%) και 1,8 εκατ. ευρώ (+52,3%).
Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέματα ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΚΑΕ κ. Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ανέφερε ότι "Είναι μεγάλη ικανοποίηση για εμάς το γεγονός ότι με την ολοκλήρωση του τρίτου τριμήνου, διατηρούμε τη δυναμική των θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων. Πιστεύουμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να επιτυγχάνουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, δεδομένου ότι οι αγορές στα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών, μετά και την εφαρμογή των νέων μέτρων ασφαλείας σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας τα οποία δεν περιορίζουν τους επιβάτες, συνεχίζονται κανονικά".