21:35 18/11
Μετά την Chevron, και η Exxon Mobil στρέφει τα ραντάρ της στα assets της Lukoil
Οι δύο αμερικανικοί πετρελαϊκοί γίγαντες είναι μεταξύ των εταιρειών που εξετάζουν πιθανή αγορά περιουσιακών στοιχείων της Lukoil στο εξωτερικό.
Σύμβαση προϋπολογισμού της τάξης των 650 -700 εκατ. ευρώ υπέγραψε, πριν από λίγες ημέρες, με το φορέα δημόσιων έργων του Κατάρ η κοινοπραξία των εταιρειών J&P Overseas και J&P Άβαξ για το έργο της κατασκευής των πρώτων 45 χιλιομέτρων του οδικού άξονα New Orbital Highway.
Η κυπριακών συμφερόντων κατασκευαστική θα αναλάβει την κατασκευή του 25% του σχεδιαζόμενου οδικού άξονα που βρίσκεται νοτιοδυτικά της Ντόχα και θα επιτρέψει τη σύνδεση του λιμανιού της Ντόχα και του αυτοκινητοδρόμου Al Wakrah.
Το έργο εντάσσεται σε «πακέτο» έργων που συμβασιοποιήθηκαν πρόσφατα στο Κατάρ και είναι ύψους 1 δισ. ευρώ, με το Εμιράτο της Μέσης Ανατολής να προετοιμάζεται πυρετωδώς για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί το 2022.