Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Νοε-2006 16:09

  Audiovisual: Η ΓΣ ενέκρινε συγχώνευση με Προοπτική και AMK

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η έγκριση της συγχώνευσης με την Προοπτική Α.Ε. και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 740.770,10 ευρώ ήταν τα κυριότερα γεγονότα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Audiovisual (Επιχειρήσεις Ήχου και Εικόνος Α.Ε.), η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της εταιρείας στην Παλλήνη.

  Ειδικότερα, στη Γενική Συνέλευση, στην οποία παρέστησαν τέσσερις μέτοχοι εκπροσωπώντας το 70,94% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας εγκρίθηκε το από 25-08-2006 Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης των εταιρειών Επιχειρήσεις Ήχου και Εικόνος Α.Ε. και Προοπτική Ανώνυμη Εταιρεία Κινηματογραφικών και Εμπορικών Επιχειρήσεων. Παράλληλα, εκγρίθηκε η σχετική επεξηγηματική έκθεση του Δ.Σ. για το Σχέδιο, όπως επίσης ο ισολογισμός μετασχηματισμού της απορροφούμενης εταιρείας, η έκθεση λογιστκής αποτίμησης των περιουσιακών της στοιχείων από τον Ορκωτό Ελεγκτή-Λογιστή κ. Ντζανάτου και η έκθεση της Deloitte Χατζηπαύλου Σοφιανός & Καμπάνης ΑΕ αναφορικά με την αποτίμηση της αξίας των συγχωνευόμενων εταιρειών .

  Παράλληλα, η Συνέλευση ενέκρινε τη συγχώνευση των εταιρειών Επιχειρήσεις Ήχου και Εικόνος Α.Ε. και Προοπτική Ανώνυμη Εταιρεία Κινηματογραφικών και Εμπορικών Επιχειρήσεων, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, λόγω της απορρόφησης, κατά 740.770,10 ευρώ με παράλληλη τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της, περί μετοχικού κεφαλαίου.

  Όσον αφορά στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αυτή θα γίνει με έκδοση 1.058.243 νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,70 ευρώ εκάστης, τις οποίες θα αναλάβουν στο σύνολό τους οι μέτοχοι της απορροφούμενης εταιρείας πλην απορροφούσας) σύμφωνα με τη σχέση ανταλλαγής που περιλαμβάνεται στο ανωτέρω εγκριθέν Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης.

  Μετά την ανωτέρω αύξηση το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα ανέρχεται πλέον στο ποσό των 11.111.551,50 ευρώ διαιρούμενο σε 15.873.645 μετοχές ονομαστικής αξίας 0,70 ευρώ εκάστης.

  Παράλληλα, η Συνέλευση τροποποίησε τα άρθρα 9, 11 , 12 , 13 του καταστατικού σχετικά με τις δεσμεύσεις μετοχών, ενώ εξουσιοδότησε τον κ. Απόστολο Βούλγαρη, όπως αυτός επ ονόματι και δια λογαριασμό της εταιρείας υπογράψει ενώπιον της συμβολαιογράφου Αθηνών κας Διονυσίας Κοσμοπούλου-Παπά την πράξη συμβάσεως συγχωνεύσεως.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ