18:51 10/09
Τουρκία και Ιταλία ενώνουν δυνάμεις: Η Saipem ξεκινά την γ' φάση του πρότζεκτ φυσικού αερίου στον Εύξεινο Πόντο
Η Τουρκία επενδύει 1,5 δισ. δολάρια στο υπεράκτιο κοίτασμα φυσικού αερίου Sakarya.
Στις 22/1/2014 ορίστηκε η λήξη διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης της Eurobank Properties, στις 28/1/2014 η λήξη περιόδου άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης, ενώ από τις 6/2/2014 θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των Νέων Μετοχών.
Αναλυτικά, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία από την 17.01.2014 θέτει στη διάθεση του επενδυτικού κοινού το εγκεκριμένο την 16.01.2014 από το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Συμπλήρωμα του από 03.01.2014 Ενημερωτικού Δελτίου (εφεξής το «Συμπλήρωμα» ή «το Συμπλήρωμα του Ενημερωτικού Δελτίου») για τη δημόσια προσφορά μετοχών της Εταιρίας, που θα εκδοθούν στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων και θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία της «Κύριας Αγοράς» του Χρηματιστηρίου Αθηνών (εφεξής το «Χ.Α.»).
Ειδικότερα, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 8ης Νοεμβρίου 2013 αποφάσισε, μεταξύ άλλων, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας κατά το ποσό των €85.753.800,00 με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων με αναλογία 0,66 νέες κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές για κάθε μία (1) παλαιά κοινή ονομαστική μετά ψήφου μετοχή (εφεξής η «Α.Μ.Κ.»). Ειδικότερα, αποφασίστηκε η έκδοση 40.260.000 νέων κοινών ονομαστικών με δικαίωμα ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας €2,13 έκαστη (εφεξής οι «Νέες Μετοχές») και τιμή διάθεσης €4,80 για κάθε μία Νέα Μετοχή, η οποία δύναται να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής των υφισταμένων κοινών μετοχών της Εταιρίας κατά το χρόνο αποκοπής του δικαιώματος.
Μετά την ολοκλήρωση της Α.Μ.Κ., σε περίπτωση πλήρους κάλυψής της, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας θα ανέρχεται συνολικά σε €215.683.800,00 και θα διαιρείται σε 101.260.000 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας €2,13 η κάθε μία. Τα συνολικά έσοδα της Α.Μ.Κ. εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε €193.248.000,00.
Το Συμπλήρωμα περιλαμβάνει τις πλέον πρόσφατες σημαντικές πληροφορίες για την Εταιρία και τον Όμιλο της που ανέκυψαν ή διαπιστώθηκαν κατά τον χρόνο που μεσολάβησε από την έγκριση από το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς του Ενημερωτικού Δελτίου της Εταιρίας την 03.01.2014 έως και την 16.01.2014, όπως προβλέπεται από το άρθ. 16 του Ν. 3401/2005 και τον Κανονισμό (ΕΚ) 809/2004 της Επιτροπής των Ευρωπαικών Κοινοτήτων, όπως ισχύουν.
Σύμφωνα με το άρθρο 16 του Ν. 3401/2005, όπως ισχύει, οι επενδυτές οι οποίοι έχουν ήδη, πριν από τη δημοσίευση του Συμπληρώματος, συμφωνήσει να αγοράσουν κινητές αξίες ή έχουν εγγραφεί για την απόκτηση των κινητών αξιών στην Αύξηση, έχουν το δικαίωμα να υπαναχωρήσουν το αργότερο εντός δύο (2) εργάσιμων ημερών από τη δημοσίευση του Συμπληρώματος.
Ενόψει των ανωτέρω, το επικαιροποιημένο αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της Α.Μ.Κ. έχει ως εξής:
Ημερομηνία Γεγονός
16/1/2014 Έγκριση Συμπληρώματος Ενημερωτικού Δελτίου από το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
17/1/2014 Δημοσίευση Συμπληρώματος Ενημερωτικού Δελτίου (ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Εταιρίας, του Συμβούλου, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Χ.Α.)
20/1/2014 Έναρξη περιόδου υπαναχωρήσεως
21/1/2014 Λήξη περιόδου υπαναχωρήσεως
22/1/2014 Λήξη διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης
28/1/2014 Λήξη περιόδου άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης
31/1/2014 Δημοσίευση Ανακοίνωσης για το ποσοστό κάλυψης της Α.Μ.Κ. που προήλθε από την άσκηση των
δικαιωμάτων & για την ύπαρξη και τον τρόπο διάθεσης τυχόν αδιάθετων μετοχών στο Η.Δ.Τ., στην ιστοσελίδα του Χ.Α. και στην ιστοσελίδα της Εταιρίας
4/2/2014 Έγκριση εισαγωγής των Νέων Μετοχών από το Δ.Σ. του Χ.Α.
4/2/2014 Ανακοίνωση στο Η.Δ.Τ. και στην ιστοσελίδα του Χ.Α. για την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των Νέων Μετοχών
6/2/2014 Έναρξη διαπραγμάτευσης των Νέων Μετοχών
Σημειώνεται ότι το παραπάνω χρονοδιάγραμμα εξαρτάται από αστάθμητους παράγοντες και ενδέχεται να μεταβληθεί.