10:55 10/09
Συγχώνευση-"μαμούθ" 50 δισ. δολαρίων στον χαλκό μπορεί να προκαλέσει νέο κύμα εξαγορών στον κλάδο εξόρυξης
Ο νέος κολοσσός με έδρα τον Καναδά θα φέρει το όνομα Anglo Teck.
Την προσπάθεια για την αναστροφή των παραγωγικών αποτελεσμάτων, μέσω διορθωτικών στοχευόμενων ενεργειών, συνεχίζει η διοίκηση του ομίλου Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, για την έξοδο της εταιρείας από την Κατηγορία Επιτήρησης.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, εφαρμόζει την τοποθετήση του γόνου σε περιοχές με υψηλή μέση ετήσια θερμοκρασιακή βάση και συνεχίζει να επικεντρώνεται στην προσπάθεια συμπίεσης του λειτουργικού και χρηματοοικονομικού κόστους.
Επίσης, η διοίκηση με συνεχείς επαφές με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και φορείς, έχει υποβάλλει ταμειακό και επιχειρησιακό σχέδιο και αναμένει θετική ανταπόκριση εν όψει της κατάρτισης μνημονίου συναντίληψης, ώστε να λάβει νέα χρηματοδότηση και να αναδιαρθρωθεί ο τραπεζικός δανεισμός της εταιρείας.
Σημειώνεται πως το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά την από 04/04/2012 συνεδρίαση του αποφάσισε τη μεταφορά των μετοχών της εταιρείας στην Κατηγορία Επιτήρησης από την Παρασκευή 05/04/2012, για το λόγο ότι στην ετήσια οικονομική έκθεση της 31/12/2012 οι ζημιές ήταν μεγαλύτερες από το 30% της καθαρής θέσης.