15:01 11/09
CEO Ryanair: Eίναι πολύ πιθανό να μην μπούμε στον κόπο να επιστρέψουμε στο Ισραήλ
"Εκτός αν οι Ισραηλινοί συνέλθουν και σταματήσουν να μας χασομεράνε".
Μονογραφήθηκε παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, το Ιδιωτικό Συμφωνητικό Β΄ Τροποποίησης της ισχύουσας Σύμβασης Παραχώρησης, από τον πρόεδρο του ΟΛΠ Α.Ε κ. Γιώργο Ανωμερίτη και το διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΕΠ Α.Ε. Cpt. Fu Cheng Qiu.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ιδιωτικό Συμφωνητικό, το οποίο αφορά επενδύσεις ύψους 230 εκατ. Eυρώ στο λιμάνι του ΟΛΠ Α.Ε., μετά τη μονογραφή του θα αποσταλεί:
(α) στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό Έλεγχο,
(β) στη DG Comp της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για γνωστοποίηση.
(γ) στη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ Α.Ε. μετά την ολοκλήρωση των βημάτων (α) και (β) για επικύρωση και υπογραφή και μέσω του Υ.Ν.Α. στη Βουλή των Ελλήνων.
Όπως δήλωσε μετά τη μονογραφή ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος του ΟΛΠ κ. Γιώργος Ανωμερίτης: «με πλήρη σεβασμό στις αρχές διαφάνειας και ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής λιμενικής πολιτικής ολοκληρώσαμε τις διαπραγματεύσεις με τη ΣΕΠ Α.Ε., μιας επιχειρηματικής συμφωνίας Σύμβασης Παραχώρησης στο εμπορικό λιμάνι του ΟΛΠ Α.Ε. Μαζί με τις επενδύσεις του ΟΛΠ Α.Ε. στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, το Car-Terminal, τους επιλιμένιους σιδηροδρομικούς σταθμούς, την κρουαζιέρα και τις επενδύσεις της ΣΕΠ Α.Ε. στους Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, οι συνολικές επενδύσεις στο εθνικό λιμάνι της χώρας ανέρχονται σε 890 εκ. Ευρώ, καθιστώντας τον ΟΛΠ Α.Ε. και τις εγκαταστάσεις του πρωτοπόρο λιμάνι της Μεσογείου».