Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 08-Νοε-2013 13:13

    Eurobank Properties: Προβλέπει σταθεροποίηση μεγεθών το 2013

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18:20

    Του Δημήτρη Δελεβέγκου 

    Η βελτίωση της απομείωσης των αξιών των ακινήτων θα επιτρέψει στην Eurobank Properties να ελαχιστοποιήσει τις ζημιές για το σύνολο της χρήσης 2013.

    «Στο εννεάμηνο εμφανίσαμε καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με πέρυσι και περιμένουμε να δούμε πώς θα διαμορφωθεί το τέταρτο τρίμηνο. Η εκτίμησή μας είναι ότι θα είμαστε κοντά στο μηδέν φέτος», σημείωσε η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας ακινήτων κατά τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση. 

    Όπως επίσης έγινε γνωστό, η ΕΥΠΡΟ προχώρησε σε μείωση των μισθωμάτων για το χαρτοφυλάκιο ακινήτων με μισθωτή την τράπεζα Eurobank. Έτσι, η μείωση των μισθωμάτων για την τράπεζα διαμορφώνεται στα 700.000 ευρώ για το 2013 και στα 400.000 ευρώ για το 2014, με την ΑΕEΑΠ να εισπράττει σε ετήσια βάση από την τράπεζα ενοίκια ύψους 16 εκατ. ευρώ –ποσοστιαία δηλαδή, η μείωση των ενοικίων της τράπεζας διαμορφώνεται περίπου στο 5%.  Στο πλαίσιο αυτό, η διάρκεια της μισθωτικής σύμβασης των ακινήτων της Eurobank παρατείνεται ως το 2025 για τα γραφεία και έως το 2018 για τα καταστήματα.

    Σημειώνεται ότι η σχέση ανταλλαγής στο πλαίσιο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, που ενέκρινε η γ.σ., της Eurobank Properties ορίστηκε σε 2 νέες για 3 παλαιές μετοχές. 

    Υπενθυμίζεται ότι η Eurobank Properties θα προχωρήσει σε αύξηση µετοχικού κεφαλαίου ύψους περίπου 193 εκατ. ευρώ µε δικαίωµα προτίµησης υπέρ των παλαιών µετόχων.

    Η ανακοίνωση της εταιρείας:

    "Η Εταιρεία Eurobank Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. (η «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας που συνεδρίασε την 8η Νοεμβρίου 2013 αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών κοινών μετόχων της, μέσω της έκδοσης 40.260.000 νέων κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας εκάστης €2,13 και με τιμή διάθεσης €4,80 ανά νέα μετοχή με σκοπό την άντληση συνολικών κεφαλαίων ύψους €193.248.000. Η προκύπτουσα διαφορά μεταξύ της τιμής διάθεσης και του συνόλου της ονομαστικής αξίας των νέων μετοχών ύψους €85.753.800, ήτοι το ποσό των €107.494.200 θα αχθεί σε ειδικό αποθεματικό «Έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο» κατά τα προβλεπόμενα από το νόμο.

    Δικαίωμα προτίμησης στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα έχουν:

    i. όλοι οι κάτοχοι υφιστάμενων κοινών μετοχών της Εταιρίας, οι οποίοι θα είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Μετόχων της Εταιρίας που τηρείται στην εταιρία «Ελληνικά Χρηματιστήρια Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών, Εκκαθάρισης Διακανονισμού & Καταχώρησης» (στο εξής η «Ε.Χ.Α.Ε.») τη δεύτερη εργάσιμη που έπεται της ημερομηνίας αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης, όπως αυτή θα καθοριστεί και ανακοινωθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο, και

    ii. όσοι αποκτήσουν δικαιώματα προτίμησης κατά την περίοδο διαπραγμάτευσής τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.).

    Σε περίπτωση που μετά την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης κατά τα ανωτέρω παραμείνουν αδιάθετες νέες μετοχές, αυτές θα διατεθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας κατά την κρίση του σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 8 εδ. 6 του κ.ν. 2190/1920 τηρώντας την εξαίρεση της παραγράφου 2 του άρθρου 3 του Ν.3401/2005, άλλως το μετοχικό κεφάλαιο θα αυξηθεί μέχρι του ποσού της κάλυψης, σύμφωνα με το άρθρο 13α παρ. 1 του ΚΝ 2190/1920. Κλάσματα δικαιωμάτων δεν θα εκδοθούν.

    Τέλος η τιμή διάθεσης μπορεί να είναι υψηλότερη από την χρηματιστηριακή αξία της μετοχής της κατά την ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδοτείται να ορίσει την ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης, την περίοδο διαπραγμάτευσης του δικαιώματος προτίμησης , τη λήξη της προθεσμίας καταβολής και εν γένει να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση της ανωτέρω αύξησης και για την εισαγωγή των νέων μετοχών προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών με δικαίωμα υπεξουσιοδότησης προς οποιοδήποτε των μελών ή υπαλλήλων της Εταιρίας.

    Η ανωτέρω απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης θα υλοποιηθεί αμέσως μετά τη λήψη των σχετικών εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές."

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ