18:51 10/09
Τουρκία και Ιταλία ενώνουν δυνάμεις: Η Saipem ξεκινά την γ' φάση του πρότζεκτ φυσικού αερίου στον Εύξεινο Πόντο
Η Τουρκία επενδύει 1,5 δισ. δολάρια στο υπεράκτιο κοίτασμα φυσικού αερίου Sakarya.
Αμφιβολίες εκφράζονται στην εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τις επιπτώσεις της μεταβολής του κοινού ελέγχου επί της επιχείρησης «Waste Syclo Υπηρεσίες Διαχείρισης Αποβλήτων Α.Ε.» από τις εταιρείες «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.» και «ΔΕΗ Α.Ε.».
Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει στις 24 Οκτωβρίου για να εξετάσει, κατόπιν σχετικής εισήγησης, τη γνωστοποιηθείσα από τις εταιρίες ΔΕΗ ΑΕ και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ συγκέντρωση που αφορά τη μεταβολή στην ποιότητα του ασκούμενου κοινού ελέγχου επί της επιχείρησης Waste Syclo Υπηρεσίες Διαχείρισης Αποβλήτων ΑΕ με την είσοδο ως νέου μετόχου της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ, στη θέση του έτερου υφιστάμενου μετόχου.
Σύμφωνα με την εισήγηση, προκύπτουν αμφιβολίες ως προς τις ενδεχόμενες επιπτώσεις της συγκέντρωσης, ιδίως στην αγορά παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε επίπεδο χονδρικής και στην αγορά παροχής υπηρεσιών διαχείρισης απορριμμάτων.
Για τον λόγο αυτόν, προτείνεται η έγκριση της συγκέντρωσης υπό όρους, ούτως ώστε να καταστεί αυτή συμβατή με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επί μέρους αγορές στις οποίες αφορά.
Υπενθυμίζεται ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκομένων μερών.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ