Συνεχης ενημερωση
Την έγκριση στην Eurobank ώστε να προχωρήσει στον πλήρη έλεγχο της DZI Bank έδωσε σήμερα η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Βουλγαρίας, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Εξάλλου, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού της χώρας εκτιμά πως η εξαγορά θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός νέου και περισσότερου αποδοτικού "παίκτη" στην τραπεζική αγορά, γεγονός που προβλέπει ότι θα επιδράσει θετικά τόσο στον ανταγωνισμό γενικότερα όσο και στις ανάγκες των καταναλωτών.
Υπενθυμίζεται πως η DZI Bank περνάει στα χέρια της Eurobank έναντι 158 εκατ. ευρώ. Για την ίδια τράπεζα, από ελληνικής πλευράς, είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον της και η Alpha Bank η οποία ωστόσο τελευταία στιγμή αποχώρησε από την όλη διαδικασία. Η αιφνιδιαστική αποχώρηση της Alpha Bank άφησε στην τελική φάση της διεκδίκησης την Eurobank και τη βελγική KBC Group.
Σημειώνεται πως η DZI Bank είναι μια μεσαίου μεγέθους βουλγαρική τράπεζα, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Βουλγαρίας, και διαθέτει δίκτυο 131 καταστημάτων και 43 καταστήματα-θυρίδες, με περίπου 1.300 εργαζομένους. Η DZI Bank είναι ιδιαίτερα ισχυρή στην τραπεζική επιχειρήσεων (corporate commercial banking), στις καταθέσεις και στην έκδοση καρτών.
Η Εurobank EFG έχει ήδη παρουσία στη Βουλγαρία μέσω της θυγατρικής της Bulgarian Post Bank με δίκτυο 143 καταστημάτων. Στόχος της Eurobank EFG είναι να ενοποιήσει τους δύο οργανισμούς στο μέλλον προκειμένου να ισχυροποιήσει την ηγετική της θέση στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη Βουλγαρική αγορά.
Η ενοποίηση των δύο τραπεζών θα δημιουργήσει συνέργιες σε λειτουργικό επίπεδο και στην αποδοτικότητα του δικτύου, αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα του κάθε οργανισμού. Ο ενοποιημένος οργανισμός, με δίκτυο άνω των 250 καταστημάτων, θα είναι μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες στη Βουλγαρία, με μερίδιο αγοράς ίσο ή άνω του 10% σε Σύνολο Ενεργητικού, Δανείων και Καταθέσεων.
-
00:05 Γιατί το "σχέδιο Βενεζουέλα" του Τραμπ δεν θα λειτουργήσει στο Ιράν
-
00:05 Το ραβδί στο σακίδιο
-
00:05 Οι τράπεζες ανεβάζουν βάρος και ρυθμό
-
00:04 Αποχαιρέτα το Διεθνές Δίκαιο που χάνεις
-
00:04 Πράσινη μετάβαση για τους πολίτες, με τους πολίτες
-
00:04 Μπορεί η Ευρώπη να καλύψει το κενό που αφήνει ο Τραμπ;
-
00:03 Διεθνείς κρίσεις, αποφάσεις και ρίσκο
-
00:02 Ζητάνε διάλογο για τον μονόλογο.. του κράτους
-
00:01 Το Ιράν ξεσηκώνεται
-
11/01 Βόρεια Μακεδονία: Βανδαλισμός στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στα Σκόπια-Έντονη αντίδραση της Σόφιας
-
Μ. Καρυστιανού: Δεν θα είναι στο κόμμα ο Φαραντούρης, ποιους άλλους "κόβει" - Ο πιο στενός της συνεργάτης
-
Μπλόκο στα μετρητά και στον χρυσό στην Τουρκία - Νέα μέτρα για τις αποταμιεύσεις
-
Γροιλανδία: Ο Τραμπ ζητά σχέδιο εισβολής, αντιδρά ο στρατός – Σε συναγερμό οι Ευρωπαίοι του ΝΑΤΟ
-
Πιο πλούσια από ποτέ τα γερμανικά νοικοκυριά
-
Οι ΗΠΑ "μπαίνουν" στις κυπριακές στρατιωτικές βάσεις
-
Αλλάζει το επίδομα ανεργίας
-
Ο Τραμπ απειλεί την Κούβα: Δεν θα υπάρξουν άλλα χρήματα ή πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα - Κάντε συμφωνία μαζί μας πριν είναι πολύ αργά
-
Μ. Σάλλας: Αγροτική πολιτική χωρίς διατροφική επάρκεια
-
Όλες οι καραμπόλες από το κόμμα Καρυστιανού
-
Λαϊκή εξέγερση στο Ιράν - Ξεπερνούν τους 500 οι νεκροί - Την Τρίτη οι αποφάσεις Τραμπ
-
Λαϊκή εξέγερση στο Ιράν - Ξεπερνούν τους 500 οι νεκροί - Την Τρίτη οι αποφάσεις Τραμπ (46)
-
Γροιλανδία: Ο Τραμπ ζητά σχέδιο εισβολής, αντιδρά ο στρατός – Σε συναγερμό οι Ευρωπαίοι του ΝΑΤΟ (33)
-
Όλες οι καραμπόλες από το κόμμα Καρυστιανού (26)
-
Μ. Καρυστιανού: Δεν θα είναι στο κόμμα ο Φαραντούρης, ποιους άλλους "κόβει" - Ο πιο στενός της συνεργάτης (21)
-
Τι θέλει στη Γροιλανδία ο Τραμπ (15)
-
Μπλόκο στα μετρητά και στον χρυσό στην Τουρκία - Νέα μέτρα για τις αποταμιεύσεις (8)
-
Κ. Μητσοτάκης: Στο νέο άγριο κόσμο που διαμορφώνεται πυξίδα μας η προσήλωση στο διεθνές δίκαιο (7)
-
Nέα ψηφιακά όπλα κατά της φοροδιαφυγής ενεργοποιεί το 2026 η ΑΑΔΕ (7)
-
Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανών που έτρεχαν με μεγάλες ταχύτητες και έκαναν σούζες σε δρόμους της Αττικής (6)
-
Γ. Παπανδρέου: Οι αγρότες δεν ζητούν προνόμια, αλλά δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, διαφάνεια και λογοδοσία (5)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ