Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 02-Σεπ-2013 16:42

  Λιβάνης: Στις 834.000 ευρώ οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στο ποσό των 834.000 ευρώ ανέρχεται το συνολικό ύψος  των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Λιβάνης έως τις 31/8/2013, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. 

  Ειδικότερα, όπως επισημαίνει η εταιρεία:

  α) το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων ανέρχεται έως 31/8/2013 στο ποσό των ¤834 χιλ. και αφορά αποκλειστικά την πληρωμή δόσεων κεφαλαίου μακροπρόθεσμων δανείων της Γενικής Τράπεζας. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε 6% επί των Ιδίων Κεφαλαίων του ομίλου.

  β) Στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων με τη Γενική Τράπεζα και συγκεκριμένα στην τελευταία συνάντηση στις 3/7/2013, επετεύχθη προφορική συμφωνία στο γραπτό αίτημα της εταιρείας, στο οποίο περιλαμβάνεται η μακροπρόθεσμη ρύθμιση των υφισταμένων δανειακών υπολοίπων με εξασφαλίσεις τις υφιστάμενες προσημειώσεις. Εύλογα πιθανολογούμε ότι εντός του Σεπτεμβρίου θα έχει οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

  γ) η εταιρεία αδιαλείπτως συμμετέχει σε διαγωνισμούς για έργα του δημοσίου (διαθέτει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα) και δεν έχει επηρεαστεί η συμμετοχή της σε έργα του δημοσίου.

  δ) το 2013 εξακολουθεί να είναι έτος συνέχισης της οικονομικής κρίσης και η εταιρεία όλο αυτό το διάστημα έχει καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για βελτίωση των αποτελεσμάτων και της θέσης της. Η ρευστότητα ωστόσο της οικονομικής κατάστασης δεν αφήνει περιθώρια ασφαλών προβλέψεων. Η εταιρεία συνεχίζει την προσπάθεια αυτή και ήδη έχει προχωρήσει στην παραγωγή πολλών νέων τίτλων, σε αυξημένη προβολή και παρουσία στην αγορά.

  ε) δεν έχει περιέλθει σε γνώση μας άλλο γεγονός που κρίνουμε σημαντικό ως δυνάμενο να επηρεάσει δυσμενώς την περιουσιακή και οικονομική διάρθρωση του ομίλου μας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ