23:56 24/10
Καμπανάκι από αυτοκινητοβιομηχανίες για τα τσιπ: "Εβδομάδες μακριά" από shutdown σε εργοστάσια των ΗΠΑ
Το Πεκίνο μπλόκαρε αυτό το μήνα τις εξαγωγές από τις εγκαταστάσεις της Nexperia, βασικό προμηθευτή τσιπ.
Μεταβολές στα ποσοστά συμμετοχής της ΑΕΓΕΚ και της Alpha Bank στην ΕΚΤΕΡ πραγματοποιήθηκαν λόγω σύστασης ενεχύρου υπέρ της Alpha Τράπεζα Α.Ε., επί του συνόλου των μετοχών της εκδότριας που κατείχε η ΑΕΓΕΚ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση,
1) Η ΑΕΓΕΚ κατήλθε του ποσοστού 10% των δικαιωμάτων ψήφου στην Εταιρεία. Η ΑΕΓΕΚ δεν είναι πλέον κάτοχος δικαιωμάτων ψήφου ενώ πριν από την κρίσιμη συναλλαγή κατείχε 1.483.040 δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούσαν σε ποσοστό 13,183% των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου.
2) Η Alpha Τράπεζα Α.Ε. υπερέβη το ποσοστό 10% των δικαιωμάτων ψήφου στην Εταιρεία. Ειδικότερα η Alpha Τράπεζα Α.Ε. κατέχει 1.483.040 δικαιώματα ψήφου στην εταιρεία (ήτοι ποσοστό 13,183% των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου).