Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Ιουλ-2013 17:46

  ΟΠΑΠ-Intralot:"Έπεσαν" οι υπογραφές για τεχνολογικό πάροχο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18:56

  Θετική κατάληξη είχαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του ΟΠΑΠ και της Intralot για τη σύμβαση προμήθειας νέου πληροφοριακού συστήματος. 

  Η σύμβαση μεταξύ των δύο εταιρειών υπεγράφη σήμερα το πρωί και σε σχέση με την αρχική έχει επιτευχθεί μείωση στο εφάπαξ επενδυτικό κόστος κατά 2 εκατ. ευρώ, στα 27,5 εκατ. ευρώ, ενώ τόσο η χρονική διάρκεια των 3+2 ετών όσο και οι υπόλοιπες οικονομικές παράμετροι, παρέμειναν αμετάβλητες.

  Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του ΟΠΑΠ αναφέρεται:

  "Η ΟΠΑΠ Α.Ε. γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό σύμφωνα με το Ν. 3556/2007 και τη με αριθμό 3/347/12.7.2005 απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ότι κατόπιν των εγκρίσεων της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων στις 06.04.2013 και του Διοικητικού Συμβουλίου στις 19.06.2013, υπεγράφη σύμβαση με την ανώνυμη εταιρεία «ΙΝΤΡΑΛΟΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ» ανάδοχο του διαγωνισμού με αριθμό πρωτοκόλλου Α/18054/04.08.2011 «για την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία όλου του απαραίτητου εξοπλισμού για νέο λειτουργικό σύστημα όλων των παιχνιδιών της Εταιρείας και τη μετάβαση των υφισταμένων λειτουργιών της ΟΠΑΠ Α.Ε. σε αυτό, καθώς επίσης και για την παροχή υπηρεσιών προληπτικής και διορθωτικής συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης του υπό προμήθεια εξοπλισμού και λογισμικού».

  Περαιτέρω επισημαίνεται, ότι σε σχέση με τους βασικούς όρους των συμβάσεων οι οποίοι είχαν εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων στις 06.04.2013, η Εταιρία, κατόπιν διαπραγμάτευσης με τον ανάδοχο, επέτυχε μείωση του εφάπαξ επενδυτικού κόστους της κατά 2 εκ. ευρώ, στα 27,5 εκ. ευρώ έναντι 29,5 εκ. ευρώ, ενώ οι λοιπές οικονομικές παράμετροι καθώς και η χρονική διάρκεια της σύμβασης παραμένουν αμετάβλητες."

  Από τη μεριά της η Intralot αναφέρει: 

  "Η INTRALOT ανακοινώνει ότι σε συνέχεια διεθνούς διαγωνισμού υπέγραψε με την ΟΠΑΠ Α.Ε. i) συμβόλαιο για την υλοποίηση του νέου κεντρικού συστήματος (συμβόλαιο υλοποίησης) και ii) συμβόλαιο για την υποστήριξη, συντήρηση και εξέλιξη του νέου κεντρικού συστήματος (συμβόλαιο παροχής υπηρεσιών) συνολικής διάρκειας πέντε (5) ετών. Παράλληλα με την έναρξη λειτουργίας του νέου πληροφοριακού συστήματος θα ενεργοποιηθεί η συμφωνία για την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης του εξοπλισμού στα πρακτορεία της ΟΠΑΠ αρχικής διάρκειας δύο (2) ετών με δυνατότητα τριών (3) ετήσιων ανανεώσεων. Η INTRALOT υπέγραψε ακόμα επέκταση του υφιστάμενου συμβολαίου έως την έναρξη του νέου συστήματος.

   

  Το συμβόλαιο υλοποίησης περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού, την υλοποίηση και εγκατάσταση του λογισμικού και όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες υλοποίησης για την έναρξη του νέου συστήματος, καθώς και τις άδειες χρήσης για την Ελλάδα και Κύπρο. Η περίοδος υλοποίησης έχει συμφωνηθεί στους επτά (7) μήνες. Το συμβόλαιο παροχής υπηρεσιών περιλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης και συντήρησης του εξοπλισμού και του λογισμικού,  την υποστήριξη των λειτουργιών και την περαιτέρω  ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της ΟΠΑΠ. Το συμβόλαιο θα έχει συνολική διάρκεια πέντε (5) χρόνια και λήγει στις 31/7/2018. H συνολική αξία του συμβολαίου υλοποίησης και του συμβολαίου παροχής υπηρεσιών είναι €101,0 εκατ., ενώ η συνολική αξία της συμφωνίας για την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης του εξοπλισμού στα πρακτορεία της ΟΠΑΠ είναι €46 εκατ. για τα πρώτα δύο έτη μειούμενη κατά €1 εκατ. ανά έτος για κάθε διαδοχική ετήσια ανανέωση." 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων