Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 24-Οκτ-2006 19:15

    ΟΤΕ: Τί απαντά στον ΣΑΤΠΕ

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Ο ΟΤΕ μετά τους ισχυρισμούς που περιλαμβάνονται στο Δελτίο Τύπου του ΣΑΤΠΕ προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

    Α) "Ανώτατα στελέχη της Ε.Ε.Τ.Τ.", τα οποία κρίνουν και καταδικάζουν τον ΟΤΕ χωρίς να ακολουθήσουν την νόμιμη διαδικασία ακροάσεων, προέρχονται προφανώς από κέντρα τα οποία έχουν προσωπικές απόψεις, προκαταλήψεις και συμφέροντα.


    Β) Η λειτουργία της Ε.Ε.Τ.Τ. είναι συλλογική και οι αποφάσεις της λαμβάνονται σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν. 3341/2006. Επιπλέον, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 955/2003 απόφαση του ΣτΕ, μεμονωμένα μέλη της Ε.Ε.Τ.Τ. δεν μπορούν να εκδώσουν μονοπρόσωπες αποφάσεις. Σε κάθε περίπτωση τέτοιου είδους πράξεις είναι ανυπόστατες, δεν είναι εκτελεστές, έχουν όμως ιδιαίτερη σημασία γιατί αποδεικνύουν την πρόθεση του συντάκτη.


    Γ) Αποτελεί περίεργη σύμπτωση η διασπορά τέτοιων ειδήσεων και η κυκλοφορία σχετικών ερμηνειών από μη αρμόδια όργανα, τη στιγμή που εκκρεμεί δικαστική κρίση περί της απόφασης της Ε.Ε.Τ.Τ. από το Πρωτοδικείο Αθηνών (Ασφαλιστικά Μέτρα) μετά από προσφυγή της TELEPASSPORT. Προσπάθειες επηρεασμού του δικαστηρίου από συγκεκριμένες ομάδες συμφερόντων με παραθεσμικό μανδύα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές στα πλαίσια ευνομούμενης πολιτείας.


    Δ) Ο ΟΤΕ ζητά η ολομέλεια της Ε.Ε.Τ.Τ. να τοποθετηθεί επί των ζητημάτων αυτών, όπως και επί των αρμοδιοτήτων της.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ