Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 29-Ιουν-2013 13:22

  Α. Ζερβός προς Φωτόπουλο: Διάλεξε συνδικαλισμό ή διοίκηση

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Μέσα στις επόμενες ημέρες θα απαντήσει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ στο θέμα που έχει δημιουργηθεί από την παρουσία του στο δ.σ. της ΔΕΗ, αποκάλυψε στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης της εταιρείας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αρθούρος Ζερβός. Ως γνωστόν, ο κ. Φωτόπουλος εξελέγη ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στο δ.σ της εταιρείας.

  Αν και νομικά δεν υπάρχει κάποιο κώλυμα, ωστόσο ο κ. Ζερβός έχει ήδη τονίσει στον κ. Φωτόπουλο ότι υπάρχει σύγκρουση ρόλων και ανέλαβε την πρωτοβουλία να ζητήσει από τον επικεφαλής της ΓΕΝΟΠ να επιλέξει μεταξύ της θέσης του στο δ.σ της εταιρείας ή της προεδρίας του ανώτατου συνδικαλιστικού οργάνου της επιχείρησης.

  Όπως ανέφερε ο κ. Ζερβός, ο κ. Φωτόπουλος δεσμεύτηκε να απαντήσεις τις επόμενες ημέρες. Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της σημερινής γενικής συνέλευσης ο κ. Φωτόπουλος επέλεξε να μην παραστεί καθώς είχε προγραμματιστεί την ίδια ώρα με τη συνέλευση, συγκέντρωση των συνδικάτων του ιδιωτικού τομέα.

  Ως προς τα υπόλοιπα θέματα, στο περιθώριο της συνέλευσης, ο κ. Ζερβός ανέφερε ότι:

  -δεν τίθεται θέμα αυξήσεων στα τιμολόγια της εταιρείας από 1ης Ιουλίου, οπότε και ξεκινά η απελευθέρωσή τους

  -στη ΔΕΗ περιμένουν την οριστικοποίηση των αλλαγών στη χονδρεμπορική αγορά προκειμένου να προχωρήσουν σε επαναπροσδιορισμό των κοστολογίων της επιχείρησης, χωρίς ωστόσο να αναμένονται σημαντικές διαφοροποιήσεις ή αλλαγές 

  -την ερχόμενη εβδομάδα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αναμένεται να εγκριθεί το θέμα του backloading που θα οδηγήσει σε μικρή αύξηση των δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων, χωρίς όμως αυτό να έχει, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ουσιαστική επίπτωση στις μέρι τώρα προβλέψεις της διοίκησης

  -από τις αρχές του έτους έχουν προστεθεί 150.000 νέοι δικαιούχιο του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου με βάση τα νέα διευρυμένα κριτήρια. Πλέον το σύνολο των δικαιούχων φτάνει τους 440.000 καταναλωτές. Οι εκπτώσεις του ρεύματος που παίρνουν ωστόσο, δεν επηρεάζουν τα αποτελέσματα της ΔΕΗ καθώς καλύπτονται από τις υπηρεσίες κονής ωφέλειας. 

  -οι αποσύρσεις παλαιών  μονάδων της ΔΕΗ (περίπου 1250 MW) θα γίνουν σταδιακά και παράλληλα με την ένταξη των νέων μονάδων, πρώτα του Αλιβερίου (400 MW) –τον επόμενο μήνα- και μετά της Μεγαλόπολης (800 MW) –τέλος 2013, αρχές 2014.

  -τέλος, η διοίκηση της εταιρείας, αμέσως μόλις ψηφιστεί η νομοθετική ρύθμιση για την διακοψιμότητα να προχωρήσει σε ένα πακέτο αλλαγών για το ενεργειακό κόστος της βιομηχανίας. Σύμφωνα με τον κ. Ζερβό η ΔΕΗ είναι έτοιμη να εφαρμόσει αμέσως εκπτώσεις στα τιμολόγια των βιομηχανιών μέσης τάσης με κατανάλωση άνω των 13 γιγαβατωρων, καθώς επίσης και να εφαρμόσει την αρχή της διακοψιμότητας που θα ωφελήσει βιομηχανίες, κυρίως στην υψηλή αλλά κα μεγάλες μονάδες της μέσης τάσης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων