Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 19-Οκτ-2006 09:10

    ΔΕΗ: Πιθανή στρατηγική συμμαχία για Κόσοβο

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Νέα δεδομένα ως προς τη διεκδίκηση του λιγνιτικού πεδίου του Κοσόβου, σηματοδοτεί η χθεσινή πρώτη, του Δ.Σ. του κοινού σχήματος, ΔΕΗ ContourGlobal.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα εταιρεία "ανοίγει την πόρτα" σε ενδεχόμενη στρατηγική συνεργασία με ξένο ή Έλληνα σύμμαχο, προκειμένου να διεκδικηθεί από κοινού το υπό ιδιωτικοποίηση, λιγντικό πεδίο του Κοσόβου.

    Μάλιστα χθες εκφράστηκε η εκτίμηση ότι εξαιτίας του μεγέθους του συγκεκριμένου επιχειρηματικού εγχειρήματος – το συνολικό κόστος του των δύο λιγντικών πεδίων αλλά και της υπάρχουσας μονάδας φτάνει τα 4 δισ. ευρώ – όλες οι πλευρές θα επιδιώξουν να έχουν ισχυρές στρατηγικές συμμαχίες. Η συγκεκριμένη προοπτική θα συγκεντρώσει περισσότερες πιθανότητες, σε περίπτωση που η κυβέρνηση του Κοσόβου, επιλέξει ανάμεσα στα μοντέλα ιδιωτικοποίησης, εκείνο του "σπασίματος" του έργου.

    Εκτός από το Κόσοβο, πάντως, στη χθεσινή συνεδρίαση, εξετάστηκαν και άλλοι επενδυτικοί στόχοι στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ των οποίων και η αγορά της ΠΓΔΜ.

    Σήμερα πάντως αναμένεται να ολοκληρωθεί η πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του κοινού σχήματος, με την υπογραφή των πρακτικών και την τυπική επικύρωση των χθεσινών αποφάσεων. Εκτός από τα θέματα στρατηγικής, οι δύο βασικοί μέτοχοι της εταιρείας έλαβαν αποφάσεις για τα λειτουργικά και οργανωτικά θέματα του νέου σχήματος.

    Χάρης Φλουδόπουλος

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ