Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 26-Απρ-2013 15:39

    ΕΛΠΕ: Μεγάλη ζήτηση για το ομολογιακό

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16:30

    Εξαιρετικά ελπιδοφόρα ανταπόκριση που σηματοδοτεί την γενικότερη αναστροφή του κλίματος για τις ελληνικές επιχειρήσεις, καταγράφεται σύμφωνα με πληροφορίες για το ευρω-ομόλογο που εξέδωσαν τα ΕΛΠΕ ύψους 400 εκατ. ευρώ. Όπως μεταδίδει το Dow Jones η έκδοση συγκέντρωσε πάνω από 700 εκατ. ευρώ σε πιθανές προσφορές ενώ σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση η έκδοση των ΕΛΠΕ είναι της τάξης των 400 εκατ. ευρώ. 

    Πρόκειται για την τέταρτη μεγάλη χρηματοδότηση που εξασφαλίζει ελληνική εταιρεία μετά τις περιπτώσεις των ΟΤΕ, Τιτάν, ΔΕΗ που επίσης ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι ολοκλήρωσαν αντίστοιχες διαδικασίες (η περίπτωση της ΔΕΗ πάντως αφορά στη χρηματοδότηση επένδυσης, δηλαδή τη μονάδα της Πτολεμαΐδας).

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ΕΛΠΕ η εταιρεία προτίθεται να εκδώσει ευρω-ομόλογο τετραετούς διάρκειας και σταθερού επιτοκίου μέσω της θυγατρικής της Hellenic Petroleum Finance PLC.

    Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι η έκδοση θα είναι εγγυημένη από την Ελληνικά Πετρέλαια και οι ομολογίες θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.

    Το ύψος της έκδοσης αναμένεται να είναι της τάξης των 400 εκατ. ευρώ, ενώ το εκτιμώμενο τοκομερίδιο θα κυμανθεί στην περιοχή του 8,5%. 

    Το οριστικό ύψος και τοκομερίδιο της έκδοσης θα καθοριστεί στις επόμενες μέρες, κατά την τιμολόγηση της συναλλαγής. Σκοπός της έκδοσης είναι η αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων, καθώς και η κάλυψη άλλων δραστηριοτήτων του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια.

    Σημειώνεται πως οι τράπεζες Alpha Bank Α.Ε., Credit Suisse Securities (Europe) Limited, Eurobank Ergasias S.A., HSBC Bank plc και NBG Securities S.A. ενεργούν ως διοργανώτριες (Joint Lead Managers) της έκδοσης.

    Το Dow Jones Newswires σε δημοσίευμα του σήμερα σημειώνει εξάλλου ότι η έκδοση συγκέντρωσε περισσότερα από 700 εκατ. ευρώ σε πιθανές προσφορές από ξένους και εγχώριους επενδυτές στο πλαίσιο του roadshow που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ