Συνεχης ενημερωση
Πιθανό είναι το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για την πραγματοποίηση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της νέας Εθνικής Τράπεζας, σύμφωνα με όσα ανέφερε η διοίκηση της τράπεζας κατά την ενημέρωση των αναλυτών για τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου για το 2012.
Η Εθνική έχει παραθέσει όλα τα επιχειρήματα που δικαιολογούν μία παράταση έως τα μέσα Ιουνίου, έναντι του αρχικού χρονοδιαγράμματος για το τέλος Απριλίου και η Τρόικα δείχνει να κατανοεί, τόνισαν τα στελέχη των διοικήσεων ΕΤΕ και Eurobank στην πρώτη κοινή τηλεδιάσκεψη των δύο τραπεζών. Μία παράταση έως τα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου δεν αποκλείεται, σημείωσε η διοίκηση.
Αναφορικά με τη νομική συγχώνευση των δύο τραπεζών, η εκτίμηση της διοίκησης είναι ότι πιθανότατα θα ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούνιο, ενώ η γενικότερη ενοποίηση Εθνικής και Eurobank βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και θα εξαρτηθεί από τις σχετικές εγκρίσεις που χρειάζονται.
Σε ότι αφορά την επαναγορά ομολόγων, μία διαδικασία την οποία έχει θέσει ως προαπαιτούμενο για την ανακεφαλαιοποίηση η Τρόικα, η διοίκηση της τράπεζας τόνισε ότι το συνολικό ποσό των υφιστάμενων τίτλων χαμηλής εξασφάλισης ανέρχεται σε 1,2 δισ. ευρώ και τα κεφάλαια που εκτιμάται ότι θα “ανακτηθούν” κυμαίνονται μεταξύ του 50%-100% του ποσού αυτού.
Σε ερώτηση για τον αντίκτυπο της ανακεφαλαιοποίησης στα επιτόκια των καταθέσεων η διοίκηση της τράπεζας δεν θέλησε να αναφερθεί λεπτομερώς στη στρατηγική του ομίλου, σημειώθηκε ωστόσο ότι είναι πολύ λογικό η ολοκλήρωση της διαδικασίας, σε συνδυασμό βέβαια με την ανάκαμψη της οικονομίας και την επιστροφή καταθέσεων να οδηγήσει σε αποκλιμάκωση.
Για την παρουσία των δύο τραπεζών στην Κύπρο, τονίστηκε ότι είναι μικρή, με το χαρτοφυλάκιο καταθέσεων να ανέρχεται περί τα 4 δισ. ευρώ. Τέλος, η διοίκηση εξήρε τις επιδόσεις της Finansbank, υπογραμμίζοντας ότι οι καταθέσεις αυξήθηκαν στην τουρκική θυγατρική κατά 20%.
-
13:27 Κ. Κυρανάκης: "Πρώτη φορά εκπαιδεύονται οι μηχανοδηγοί στο ETCS με προσομοιωτή"
-
13:22 Στ. Παπασταύρου: Η προοπτική του ΙMEC αναβαθμίζει τη σημασία διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ - Ευρύτερο ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού
-
13:20 Χρ. Δήμας: Υλοποιούμε πλήθος έργων σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας
-
13:19 Δεκτές οι βελτιωτικές προτάσεις της ΠΟΜΙΔΑ για την τριετή φοροαπαλλαγή κενών κατοικιών
-
13:12 Κ. Πιερρακάκης από Βρυξέλλες: Η Ελλάδα στηρίζει την άμεση επιβολή δασμών στα μικροδέματα από τρίτες χώρες
-
13:03 Κ. Μητσοτάκης: Η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας αναβαθμίζεται διαρκώς και η χώρα ισχυροποιείται
-
12:51 Πηγές ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιβεβαιώθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε το πρόβλημα της τεχνικής λύσης και αδιαφόρησε
-
12:46 Ρούμπιο: "Ξεμένουμε" από στόχους για κυρώσεις στη Ρωσία
-
12:44 Σκάνδαλο διαφθοράς Ουκρανίας: Ο Ζελένσκι επέβαλε κυρώσεις στον επιχειρηματία και στενό του φίλο Τιμούρ Μίντιτς
-
12:40 Αύξηση 11,7% των νέων αυτοκινήτων τον Οκτώβριο - Μείωση 4,2% στις μοτοσυκλέτες
-
Γιατί πολεμούν οι Ουκρανοί; Η απάντηση μπορεί να κρύβεται στο σκάνδαλο διαφθοράς 100 εκατ. δολαρίων
-
ΕΝΦΙΑ: Επιστροφή φόρου σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων από το 2014 - Ποιοι θα λάβουν αναδρομικά
-
Από τα €6 στα €13,5 δισ.: Η πραγματική αποτίμηση μιας εταιρείας που παράγει την πρώτη ύλη του μέλλοντος
-
Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη να ξαναρχίσει επαφές με την Ευρώπη "όταν της περάσει η ρωσοφοβική υστερία"
-
Κρατήστε τη Μακεδονία ξακουστή
-
Οι μεγάλες business των λιανέμπορων στο real estate – Ποιοι αγοράζουν και γιατί
-
Metlen: Μείωσε τη short θέση του το Marshall Wace
-
Πόσο θα αυξηθούν οι συντάξεις από την Πρωτοχρονιά
-
Επιστολή: Η διαφθορά ως εθνικό προϊόν
-
Η Κίνα θα μπορούσε να "γκρεμίσει" τις τιμές του πετρελαίου
-
Επιστολή: Η διαφθορά ως εθνικό προϊόν (88)
-
Παύλος Γερουλάνος: Να καταργηθεί το Υπερταμείο και στη θέση του να δημιουργηθεί Ταμείο Εθνικού Πλούτου - "Μπορούμε να το διαπραγματευτούμε" (15)
-
Κρατήστε τη Μακεδονία ξακουστή (7)
-
Τούρκος αναλυτής: "Η Ελλάδα κατέλαβε 160 νησιά μας - Έχουν όνειρο τη Μεγάλη Ιδέα και το Βυζάντιο" (6)
-
Σ. Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι (6)
-
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε Αττική και Κόρινθο για σπείρα που εξαπατούσε πολίτες - Πάνω από 7,5 εκατ. ευρώ η λεία τους (6)
-
Πράσινη ενέργεια: Μπορεί τελικά να είναι φθηνή, αλλά όχι εδώ (5)
-
Επιχείρηση του "ελληνικού FBI" σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική - Συνελήφθη 19χρονος Τούρκος που κατείχε βαλλίστρα (4)
-
ΕΝΦΙΑ: Επιστροφή φόρου σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων από το 2014 - Ποιοι θα λάβουν αναδρομικά (3)
-
Σκάνδαλο διαφθοράς Ουκρανίας: Ο Ζελένσκι επέβαλε κυρώσεις στον επιχειρηματία και στενό του φίλο Τιμούρ Μίντιτς (2)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ