Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Φεβ-2013 10:13

  Leroy Merlin: Δεν επανεξετάζουμε την παρουσία μας στην Ελλάδα (upd)

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 12:28

  Διαψεύδει με ανακοίνωσή της η SGB Ελληνική Εταιρεία Ιδιοκατασκευών A.E. τις πληροφορίες που επικαλέστηκε το Capital.gr για επανεξέταση της παρουσίας της στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει η εταιρεία, ουδεμία δυσχέρεια αντιμετώπισε με τον εφοδιασμό των καταστημάτων της αφού εξυπηρετεί εμπρόθεσμα το σύνολο των οφειλών προς προμηθευτές και ουδεμία σκέψη υπάρχει για αναστολή λειτουργίας καταστήματος Leroy Merlin.

  Η εταιρεία αναφέρει: “Αναφορικά με δημοσίευμα που εμφανίστηκε με τίτλο «Όλα ανοικτά για την παρουσία της Leroy Merlin στην Ελλάδα», διαψεύδουμε το σύνολο των πληροφοριών που αποδίδονται σε «πηγές» του αρθρογράφου και φέρουν την εταιρεία να επανεξετάζει την παρουσία της στην Ελλάδα.

  Η Leroy Merlin ουδεμία δυσχέρεια αντιμετώπισε με τον εφοδιασμό των καταστημάτων της αφού εξυπηρετεί εμπρόθεσμα το σύνολο των οφειλών προς προμηθευτές. Αντίστοιχα ουδεμία σκέψη υπάρχει για αναστολή λειτουργίας καταστήματος Leroy Merlin.

  Όσον αφορά τον δήθεν προβληματισμό για την πορεία της εταιρείας στην Ελληνική αγορά, αναφέρουμε ότι το 2012 ο τζίρος των καταστημάτων Leroy Merlin παρέμεινε σταθερός σε σχέση με το 2011, ενώ μικρή αύξηση παρατηρήθηκε στον τζίρο του Ιανουαρίου 2013 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Η Leroy Merlin παραμένει βαθιά προσηλωμένη στην Ελληνική αγορά προσφέροντας «κάθε λύση για κάθε σπίτι»”.

  Νωρίτερα το Capital.gr είχε μεταδώσει τα εξής: σε διαδικασία επανεξέτασης της στάσης της αναφορικά με τη συνολική παρουσία της στην Ελλάδα βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η Leroy Merlin.

  Οι επικεφαλής της αλυσίδας ειδών οικιακού εξοπλισμού και ειδών DYI, μέλος του γαλλικού ομίλου εταιρειών Groupe Adeo, το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται εξαιρετικά προβληματισμένοι για την πορεία της εταιρείας στην ελληνική αγορά.

  Στην αγορά το τελευταίο διάστημα έχει γίνει γνωστό πως η Leroy Merlin εμφάνισε δυσχέρειες που σχετίζονται με τον ομαλό εφοδιασμό σε εμπόρευμα και την εξυπηρέτηση οφειλών προς προμηθευτές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι επικεφαλής της αλυσίδας έχουν προϊδεάσει για τις προθέσεις τους τις τράπεζες με τις οποίες συνεργάζονται στην Ελλάδα και ήδη αναζητείται λύση από κοινού, με πιθανότερο σενάριο την αναστολή λειτουργίας κάποιων καταστημάτων, χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

  Η εταιρεία στις δύο τελευταίες δημοσιευμένες χρήσεις (2010 και 2011) εμφάνισε κύκλο εργασιών στα επίπεδα των 76 εκατ. ευρώ και ζημιές προ φόρων της τάξης των 7 εκατ. ευρώ ετησίως, ωστόσο το 2012 τα αποτελέσματα επιβαρύνθηκαν αισθητά, με αποτέλεσμα οι συσσωρευμένες ζημιές που έφθαναν τα 27 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2011, να αυξηθούν έτι περαιτέρω.

  Η Leroy Merlin δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2005 και είναι μέλος του ομίλου εταιρειών Groupe Adeo. Στην ελληνική θυγατρική (SGB Ελληνική Εταιρεία Ιδιοκατασκευών), συμμετοχή 60% έχει Groupe Adeo και 40% ο επιχειρηματίας Παύλος Φουρλής, εξάδελφος του Βασίλη Φουρλή, προέδρου της Fourlis Συμμετοχών (ΙΚΕΑ – Intersport).

  Λειτουργεί τέσσερα καταστήματα στην ελληνική αγορά (δύο σε Αθήνα, ένα σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα), απασχολώντας πάνω από 550 εργαζομένους, και ένα στην Κύπρο. Το αρχικό πλάνο επέκτασης, σύμφωνα με όσα είχε γνωστοποιήσει προ τετραετίας ο Jean-Marc Hupe, γενικός διευθυντής της εταιρείας στη Ελλάδα, προέβλεπε τη δημιουργία δικτύου 15 καταστημάτων στην Ελλάδα και 3 στην Κύπρο, το οποίο και αναθεωρήθηκε δεδομένης της οικονομικής κατάστασης στη χώρα.

  Η Leroy Merlin αποτελεί μέλος της γαλλικής Adeo, έναν όμιλο που περιλαμβάνει  25 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο  κλάδο των κατασκευών και του DYI, με παρουσία σε 13 χώρες.

  N. Xρυσικόπουλος
  nikos.chrissikopoulos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων