Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Φεβ-2013 11:55

  ΤτΕ: Στα €7,47 δισ. το οριστικό χρηματοδοτικό κενό της ΑΤΕ

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στα 7,470 δισ. ευρώ καθορίστηκε το τελικό χρηματοδοτικό κενό της Αγροτικής Τράπεζας, που προέκυψε μετά τη διάσπασή της, σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Μέτρων Εξυγίανσης της Τράπεζας της Ελλάδος.

  Επομένως, βάσει της απόφασης, τα κεφάλαια που θα λάβει η Τράπεζα Πειραιώς από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την κάλυψη του funding gap της ΑΤΕ αυξάνονται κατά 794,827 εκατ. ευρώ, σε σχέση με την προηγούμενη αποτίμηση των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού που μεταβιβάσθηκαν από την ΑΤΕ στην Πειραιώς.

  Πιο αναλυτικά, η Επιτροπή της ΤτΕ έλαβε υπόψη την από 25.1.2013 έκθεση αποτίμησης και την από 28.1.2013 συμπληρωματική έκθεση αποτίμησης που διενεργήθηκαν από την εταιρεία Grant Thornton, στις οποίες καθορίζεται ότι το ύψος των μεταβιβασθέντων στην Τρ. Πειραιώς στοιχείων παθητικού ανέρχεται σε ποσό 21,645 δισ. ευρώ και το ύψος των μεταβιβασθέντων στοιχείων ενεργητικού σε 14,174 δισ. ευρώ.

  Σημειώνεται ότι η προηγούμενη αποτίμηση τοποθετούσε το χρηματοδοτικό κενό, ήτοι τη διαφορά μεταξύ ενεργητικού και παθητικού, στα 6,675 δισ. ευρώ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ