18:51 10/09
Τουρκία και Ιταλία ενώνουν δυνάμεις: Η Saipem ξεκινά την γ' φάση του πρότζεκτ φυσικού αερίου στον Εύξεινο Πόντο
Η Τουρκία επενδύει 1,5 δισ. δολάρια στο υπεράκτιο κοίτασμα φυσικού αερίου Sakarya.
Διευκρινίσεις σε σχέση με την ανακοίνωση ημερομηνίας 27/12/2012 – Προειδοποίηση Κερδοφορίας, παραχωρεί η Τράπεζα Κύπρου, μετά από γραπτή υπόδειξη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Ειδικότερα, αναφέρει τα εξής:
Οι αυξημένες προβλέψεις για απομείωση δανείων για ολόκληρο το έτος 2012, ήταν αποτέλεσμα των επιδεινούμενων μακροοικονομικών συνθηκών τόσο στην Κύπρο όσο και την Ελλάδα που ερμηνεύονται, πρώτον, σε μείωση της αξίας εξασφαλίσεων και δεύτερο, στην ικανότητα των δανειοληπτών να εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες.
Στο πλαίσιο του διαγνωστικού ελέγχου της PIMCO, η τράπεζα προχώρησε με την επικαιροποίηση των εκτιμήσεων των υποθηκευμένων ακινήτων, διαδικασία η οποία ούτως ή άλλως απαιτείται από την Ευρωπαϊκή Οδηγία για την κεφαλαιακή επάρκεια και η οποία κατέδειξε μείωση στην παρούσα αξία των εξασφαλίσεων με αποτέλεσμα την ανάγκη για αυξημένες προβλέψεις.