Διψήφιο ποσοστό μετοχών της Proton Bank είναι έτοιμο να αποκτήσει μεγάλο αμερικανικό fund που μέχρι τώρα δεν έχει συμμετοχή στην Ελλάδα.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η συμφωνία αναμένεται να «κλειδώσει» εντός του Οκτωβρίου και στην περίπτωση αυτή το ισχυρό χαρτοφυλάκιο του εξωτερικού θα καταστεί ως ένας από τους ισχυρότερους μετοχικούς πόλους της τράπεζας.
Από σήμερα, η Proton Bank λειτουργεί ως νέα οντότητα μετά την προσάρτηση της Omega Bank και της Proton ΑΧΕΠΕΥ.
Στο επόμενο δεκαήμερο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη διαπραγμάτευση των καινούργιων μετοχών. Στη νέα τραπεζική οντότητα ποσοστό γύρω στο 18% θα κατέχει πλέον το fund I.R.F. της Αγγελικής Φράγκου, ενώ γύρω στο 15% θα έχουν οι ιδρυτικοί βασικοί μέτοχοι της Proton.
Άλλο ένα 10% θα είναι η συνολική συμμετοχή των ιδρυτικών μετόχων της πρώην Omega.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η είσοδος του αμερικανικού fund στο μετοχικό σχήμα της Proton δεν αναμένεται να επιφέρει αλλαγές στους υφιστάμενους συσχετισμούς δυνάμεων των τριών μεγάλων μετοχικών πόλων.
Κατά τα φαινόμενα το μετοχικό πακέτο συμμετοχής θα εξασφαλισθεί μέσω αγορών από άλλα χαρτοφυλάκια που ήδη κατέχουν θέσεις στην τράπεζα.
Δημήτρης Κόκκορης