Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 21-Δεκ-2012 10:17

    Στόχος της Qatar National Bank η Finansbank

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 11:40

    Η Finansbank, η τουρκική τράπεζα που ελέγχεται από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, πιθανότατα θα αποτελέσει στόχο της Qatar National Bank, καθώς το μεγαλύτερο πιστωτικό ίδρυμα της Μέσης Ανατολής εξετάζει την απόκτηση ενός εκ των 10 κορυφαίων τουρκικών τραπεζών, επισημαίνει το Bloomberg.

    «Η QNB επιθυμεί ποσοστό συμμετοχής στην Τουρκία και δεν υπάρχει άλλη τράπεζα από την Finansbank αυτή τη στιγμή που να το δίνει αυτό», δήλωσε ο Ovunc Gursoy, αναλυτής της Yapi Kredi Yatirim Menkul Degerler AS, η χρηματιστηριακή της Yapi & Kredi Bank, θυγατρική της ιταλικής UniCredit.

    Η Qatar National επεκτείνεται εκτός του Κόλπου για να διευρύνει τα περιθώριά της, συμφωνώντας να καταβάλει το ποσό των 1,97 δισ. δολαρίων για πλειοψηφικό ποσοστό συμμετοχής στην αιγυπτιακή θυγατρική της Societe Generale αυτό το μήνα. 

    Η QNB θέλει παρουσία στην Τουρκία και είναι πιθανό να στοχεύει συμμετοχές σε μεγάλες τράπεζες, έχει δηλώσει ο Ramzi Mari, ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου στις 13 Δεκεμβρίου.

    Τον περασμένο Απρίλιο, επισημαίνει το Bloomberg, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Απόστολος Ταμβακάκης, είχε δηλώσει ότι η Εθνική θα μπορούσε να πουλήσει ένα μικρό ποσοστό της Finansbank, προκειμένου να ενισχύσει την κεφαλαιακή της θέση.

    Σε επικοινωνία που είχε το Capital.gr με την Εθνική αναφορικά με το δημοσίευμα του Bloomberg εκπρόσωπος της Τράπεζας δήλωσε πως ο όμιλος κατά πάγια τακτική του δεν σχολιάζει δημοσιεύματα.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ