Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Σεπ-2006 10:09

  Μάρακ: Κινήσεις για άρση της επιτήρησης

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κινήσεις για την έξοδο της εταιρείας από την επιτήρηση, έχει δρομολογήσει η διοίκηση της Μάρακ Ηλεκτρονική, η οποία έχει συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση για την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου με βασικό θέμα την αύξηση και παράλληλη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση συσσωρευμένων ζημιών προηγούμενων χρήσεων με ταυτόχρονη μείωση, εφ’ όσον χρειασθεί, του αριθμού των μετοχών της εταιρίας με αύξηση της ονομαστικής τους αξίας (reverse split).
   
  Οι προτάσεις της διοίκησης της εταιρείας, αφορούν αποκλειστικά στην έξοδό της από την επιτήρηση στην οποία η Μάρακ έχει υπαχθεί υπαχθεί από το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη συνεδρίασή του στις 3/4/06 επειδή υπαγόταν στο κριτήριο (γ) του άρθρου 212 του κανονισμού του χρηματιστηρίου, δηλαδή είχε αρνητικό EBITDA (κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων) τόσο στη μητρική εταιρία όσο και στον όμιλο, όπως αυτό προέκυπτε από τις Οικονομικές Καταστάσεις της 31ης/12/05.
  Μπορεί κατά το 2006 τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας να βελτιώθηκαν ουσιαστικά, ώστε το EBITDA να καταστεί θετικό τόσο για την εταιρεία όσο και για τον όμιλο, ωστόσο η εταιρεία παρέμεινε σε επιτήρηση καθώς παράλληλά ίσχυε και το κριτήριο (α) δηλαδή συσσωρευμένες ζημίες μεγαλύτερες από τα ίδια κεφάλαια. Με την υλοποίηση των αποφάσεων της έκτακτης γενικής συνέλευσης όταν αυτή διεξαχθεί η εταιρεία θα πάψει να εμπίπτει στο συγκεκριμένο κριτήριο και θα μπορεί να αρθεί η επιτήρηση για τις μετοχές της.
   
  Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η Μαράκ, ανέλαβε και υλοποιεί την ασύρματη ευρυζωνική διασύνδεση των καταστημάτων τριών μεγάλων αλυσίδων Internet Cafe με υποκαταστήματα στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Λάρισα, Τρίκαλα, Τρίπολη, Καλαμάτα και Πάτρα, συνολικού προϋπολογισμού 800 χιλ. ευρώ.
   
  Α. Σχ.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ