Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Ιουν-2012 22:23

  Υποβάθμιση Τρ. Κύπρου και Ελληνικής Τράπεζας από Moody΄s

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μία βαθμίδα πιο βαθιά στην περιοχή "junk" οδηγεί με νέα υποβάθμιση τις αξιολογήσεις των Τράπεζας Κύπρου και Ελληνικής Τράπεζας η Moody΄s.

  Ο οίκος εξηγεί πως η εκτεταμένη δραστηριότητα των δύο κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, τίς καθιστά ευάλωτες στον αυξημένο κίνδυνο αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

  Αναλυτικότερα, η Moody΄s υποβάθμισε το rating για το μη διασφαλισμένο χρέος της Τράπεζας Κύπρου σε "B2" και το rating των καταθέσεων της Ελληνικής Τράπεζας σε "B1", ενώ και οι δύο αξιολογήσεις τίθενται υπό αναθεώρηση για πιθανή νεά υποβάθμιση.

  Επιπρόσθετα, ο οίκος έθεσε υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση την αξιολόγηση "B3" της Cyprus Popular Bank.

  Οι τρεις αυτές τράπεζες -σημειώνει ο οίκος- έχουν δίκτυο με σημαντική δραστηριότητα στην Ελλάδα και κατά συνέπεια η κεφαλαιακή τους θέση παραμένει ευάλωτη στις επιπτώσεις ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Ο αυξημένος κίνδυνος αποχώρησης της Ελλάδας μπορεί να οδηγήσει σε επιτάχυνση των εκροών καταθέσεων από τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και να ασκήσει πιέσεις στη ρευστότητά τους.

  Η Moody΄s προσθέτει ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ -που ενδέχεται να είναι πιο πιθανή μετά τις εκλογές της Κυριακής- θα αποδυνάμωνε σημαντικά την φερεγγυότητα των τραπεζών αυτών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ