12:20 13/09
Οι αγορές "τιμωρούν" τη Γαλλία: Νέα υποβάθμιση από Fitch
Όπως είχαν προβλέψει οι αναλυτές, ο οίκος Fitch προχώρησε σήμερα σε νέα υποβάθμιση της γαλλικής οικονομίας λόγω αυξημένου χρέους και πολιτικής αστάθειας.Ανάλυση DW.
Στην υποβάθμιση καλυμμένων ομολογιών ελληνικών τραπεζών προχώρησε η Moody΄s Investors Service έπειτα από την υποβάθμιση του country ceiling της Ελλάδας σε Caa2.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Moody’s υποβάθμισε τις καλυμμένες ομολογίες της Alpha Bank σε Caa2 από B1 (στο πλαίσιο του Alpha Direct Issuance Programme)
Ο οίκος υποβάθμισε καλυμμένες ομολογίες της Eurobank EFG στο πλαίσιο του πρώτου προγράμματος σε Caa2 από B1 και στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος σε Caa2 από B2.
Επιπλέον υποβάθμισε τις καλυμμένες ομολογίες της Εθνικής Τράπεζας σε Caa2 από B1 στο πλαίσιο και των δύο προγραμμάτων της.
Τέλος, η Moody΄s υποβάθμισε σε B2 από B1 καλυμμένες ομολογίες της Cyprus Popular Bank οι οποίες καλύπτονται από ελληνικά ενυπόθηκα δάνεια.