10:55 10/09
Συγχώνευση-"μαμούθ" 50 δισ. δολαρίων στον χαλκό μπορεί να προκαλέσει νέο κύμα εξαγορών στον κλάδο εξόρυξης
Ο νέος κολοσσός με έδρα τον Καναδά θα φέρει το όνομα Anglo Teck.
Την έγκριση συγχώνευσης της Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες με την Ματθαίου Μονοπρόσωπη ΕΠΕ ενέκρινε το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας με την υπ΄αρίθμ Κ2-9864/16-12-2011 απόφασή του.
Αναλυτικά, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, εγκρίθηκε η συγχώνευση των ανωνύμων εταιρειών «Ανώνυμος Βιομηχανική & Εμπορική Εταιρεία Παραγωγής και Εκμετάλλευσης Ιχθυοκαλλιεργειών» και «Ματθαίου Μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης» με απορρόφηση της δεύτερης από τη πρώτη, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 69-78 του Κ.Ν 2190/20 και των άρθρων 1-5 του Ν. 2166/93, την από 05/01/2011 απόφαση γενικής συνέλευσης των μετόχων της απορροφώσας, την από 08/12/2010 απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της απορροφούμενης εταιρείας αντίστοιχα, και την υπ΄αρίθμ. 5607 /05-12-2011 πράξη της συμβολαιογράφου Αθηνών Αικατερίνης Ιωάννη Τόλια.
Με δεδομένο ότι η Ανώνυμος Βιομηχανική & Εμπορική Εταιρεία Παραγωγής και Εκμετάλλευσης Ιχθυοκαλλιεργειών με τον δ.τ. Δίας Ιχθ/καλλ. ΑΒΕΕ κατείχε το 100% των μεριδίων της «Ματθαίου Μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης» δεν προκαλείται αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας Δίας Ιχθ/καλλ. ΑΒΕΕ, κατά την ολοκλήρωση των ως άνω συγχωνεύσεων και επομένως δεν υπάρχει σχέση ανταλλαγής μεταξύ των μετόχων και μεριδιούχων.