Συνεχης ενημερωση
Ζημιογόνο ήταν το εννεάμηνο για τον όμιλο της Elinoil, με τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (EATAM) να ανέρχονται σε ζημία 0,9 εκατ. ευρώ έναντι κέρδους 1,8 εκατ. ευρώ και τα ενοποιημένα προ φόρων αποτελέσματα του ομίλου (EBT) να διαμορφώνονται σε ζημία 0,7 εκατ. ευρώ έναντι κέρδους 2,5 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου στο εννεάμηνο του 2011 ανήλθε σε 589,3 εκατ. ευρώ έναντι 586,7 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2010, καταγράφοντας μικρή αύξηση η οποία οφείλεται στη αύξηση των διεθνών τιμών των πετρελαιοειδών προϊόντων, καθώς ο όγκος πωλήσεων της Elinoil παρουσίασε μείωση της τάξης του 6%, μικρότερη όμως από τη συνολική μείωση του όγκου πωλήσεων της αγοράς.
Επιπλέον, τα μικτά κέρδη του ομίλου ανήλθαν σε 30,3 εκατ. ευρώ έναντι 34,9 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2010 και τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 5 εκατ. ευρώ έναντι 6,2 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2010.
Όσον αφορά στη μητρική εταιρεία Elinoil Α.Ε., τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 5,9 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 16,3% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2010, τα κέρδη προ φόρων σε 0,3 εκατ. ευρώ έναντι 2,9 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2010 και τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (EATAM) ήταν οριακά αρνητικά έναντι κέρδους 2 εκατ. ευρώ.
Τα αποτελέσματα του εννεαμήνου, σε επίπεδο μητρικής, έχουν επηρεασθεί κυρίως από την σημαντική μείωση της ζήτησης για πετρελαιοειδή. Σε επίπεδο, ομίλου, η συνεχής πτωτική οικοδομική δραστηριότητα έχει περιορίσει τις ευκαιρίες δραστηριοποίησης της ΕΛΙΝ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Τ.Ε., επηρεάζοντας τον κύκλο εργασιών της ενώ και τα αποτελέσματα της ΕΛΙΝ Ν.Ε. αφενός επηρεάστηκαν από τη πτώση στη ζήτηση για μεταφορά καυσίμων και αφετέρου επιβαρύνθηκαν με έξοδα που σχετίζονται με προγραμματισμένο δεξαμενισμό (special dry docking) των δύο μεγάλων δεξαμενόπλοιων. Πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος έχει και η πολύ μεγάλη αύξηση του κόστους δανεισμού, απόρροια της κρίσης στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Παρά το δυσμενές επιχειρησιακό περιβάλλον και τις περιορισμένες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, η Elinoil συνεχίζει την επιλεκτική και στοχευμένη ανάπτυξη, δίνοντας βάρος σε υγιείς συνεργασίες και φροντίζοντας να διασφαλίζει τα έσοδα της. Έχοντας ως όπλα την ισχυρή κεφαλαιακή της επάρκεια και τις άρτιες υποδομές της, τις οποίες επέκτεινε πρόσφατα στο Πόρτο Λάγος και επεκτείνει την τρέχουσα περίοδο στον Ασπροπύργο, ενισχύει ακόμη περισσότερο τη δυνατότητα της για βέλτιστη διαχείριση των αποθεμάτων της καθώς και για αμεσότερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πελατών της. Παράλληλα, η εταιρία αναζητά ευκαιρίες για να αναπτύξει δραστηριότητες σε τομείς όπου μπορεί να εκμεταλλευτεί τις υποδομές της αλλά και τη διαθέσιμη τεχνογνωσία, στοχεύοντας στη δημιουργία πρόσθετων εσόδων.
Έχοντας ως στόχο τη διατήρηση ελεγχόμενης οικονομικής πορείας σε ένα πολύ δυσμενές επιχειρησιακό περιβάλλον, η διοίκηση της Elinoil αναπροσαρμόζει με το καλύτερο δυνατό τρόπο τα στρατηγικά της πλάνα, επιδιώκοντας τον περιορισμό του κόστους μέσω ανάπτυξης συνεργιών και μέγιστης αξιοποίησης των πόρων και των υποδομών της. Παράλληλα, διατηρεί απόλυτη προσήλωση στην ποιοτική εξυπηρέτηση των πελατών της, στοιχείο που ενισχύει τη φήμη της, δημιουργεί σταθερές σχέσεις με τους υφιστάμενους και προσελκύει νέους πελάτες, εξασφαλίζοντας έτσι τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης.
-
00:05 Γιατί το "σχέδιο Βενεζουέλα" του Τραμπ δεν θα λειτουργήσει στο Ιράν
-
00:05 Το ραβδί στο σακίδιο
-
00:05 Οι τράπεζες ανεβάζουν βάρος και ρυθμό
-
00:04 Αποχαιρέτα το Διεθνές Δίκαιο που χάνεις
-
00:04 Πράσινη μετάβαση για τους πολίτες, με τους πολίτες
-
00:04 Μπορεί η Ευρώπη να καλύψει το κενό που αφήνει ο Τραμπ;
-
00:03 Διεθνείς κρίσεις, αποφάσεις και ρίσκο
-
00:02 Ζητάνε διάλογο για τον μονόλογο.. του κράτους
-
00:01 Το Ιράν ξεσηκώνεται
-
11/01 Βόρεια Μακεδονία: Βανδαλισμός στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στα Σκόπια-Έντονη αντίδραση της Σόφιας
-
Μ. Καρυστιανού: Δεν θα είναι στο κόμμα ο Φαραντούρης, ποιους άλλους "κόβει" - Ο πιο στενός της συνεργάτης
-
Μπλόκο στα μετρητά και στον χρυσό στην Τουρκία - Νέα μέτρα για τις αποταμιεύσεις
-
Γροιλανδία: Ο Τραμπ ζητά σχέδιο εισβολής, αντιδρά ο στρατός – Σε συναγερμό οι Ευρωπαίοι του ΝΑΤΟ
-
Πιο πλούσια από ποτέ τα γερμανικά νοικοκυριά
-
Οι ΗΠΑ "μπαίνουν" στις κυπριακές στρατιωτικές βάσεις
-
Αλλάζει το επίδομα ανεργίας
-
Ο Τραμπ απειλεί την Κούβα: Δεν θα υπάρξουν άλλα χρήματα ή πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα - Κάντε συμφωνία μαζί μας πριν είναι πολύ αργά
-
Μ. Σάλλας: Αγροτική πολιτική χωρίς διατροφική επάρκεια
-
Όλες οι καραμπόλες από το κόμμα Καρυστιανού
-
Λαϊκή εξέγερση στο Ιράν - Ξεπερνούν τους 500 οι νεκροί - Την Τρίτη οι αποφάσεις Τραμπ
-
Λαϊκή εξέγερση στο Ιράν - Ξεπερνούν τους 500 οι νεκροί - Την Τρίτη οι αποφάσεις Τραμπ (49)
-
Γροιλανδία: Ο Τραμπ ζητά σχέδιο εισβολής, αντιδρά ο στρατός – Σε συναγερμό οι Ευρωπαίοι του ΝΑΤΟ (33)
-
Όλες οι καραμπόλες από το κόμμα Καρυστιανού (26)
-
Μ. Καρυστιανού: Δεν θα είναι στο κόμμα ο Φαραντούρης, ποιους άλλους "κόβει" - Ο πιο στενός της συνεργάτης (21)
-
Τι θέλει στη Γροιλανδία ο Τραμπ (17)
-
Μπλόκο στα μετρητά και στον χρυσό στην Τουρκία - Νέα μέτρα για τις αποταμιεύσεις (8)
-
Κ. Μητσοτάκης: Στο νέο άγριο κόσμο που διαμορφώνεται πυξίδα μας η προσήλωση στο διεθνές δίκαιο (7)
-
Nέα ψηφιακά όπλα κατά της φοροδιαφυγής ενεργοποιεί το 2026 η ΑΑΔΕ (7)
-
Το Ιράν ξεσηκώνεται (6)
-
Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανών που έτρεχαν με μεγάλες ταχύτητες και έκαναν σούζες σε δρόμους της Αττικής (6)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ