Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 21-Νοε-2011 17:12

    Trastor: Κερδοφόρο το εννεάμηνο του 2011

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Κερδοφόρα ήταν η χρήση του εννεαμήνου του 2011 για την Trastor, μεταβολή η οποία οφείλεται τόσο στην μείωση των ζημιών από αναπροσαρμογή των αξιών των επενδυτικών ακινήτων (μείωση αξίας κατά 1,77 εκατ. ευρώ έναντι μείωσης 5,03 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο), όσο και στην μείωση των δαπανών κατά την τρέχουσα περίοδο.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη στο εννεάμηνο του 2011 ανήλθαν στα 1,5 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών ύψους 1,2 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

    Τα συνολικά έσοδα από μισθώματα ανήλθαν σε 4,8 εκατ. ευρώ από 5,8 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 17%, η οποία οφείλεται κυρίως στην μείωση του χαρτοφυλακίου των ακινήτων μετά την πώληση του ακινήτου στην οδό Κοραή.

    Οι λειτουργικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 35%, και ανήλθαν σε 1,1 εκατ. ευρώ έναντι 1,7 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

    Παράλληλα, τα κεφάλαια από επιχειρηματική λειτουργία (F.F.O) ανήλθαν σε 3,3 εκατ. ευρώ από 3,8 εκατ. ευρώ.

    Η αξία των ακινήτων στις 30.9.2011 ανήλθε σε 80,6 εκατ. ευρώ έναντι 97,24 εκατ. ευρώ της 31/12/2010. Τα μακροπρόθεσμα δάνεια του Ομίλου ανέρχονται στα 7,4 εκατ. ευρώ.

    Σημειώνεται πως στις 30/09/2011 τα διαθέσιμα της Εταιρίας ανήλθαν στα 9,6 εκατ. ευρώ.

    Η καθαρή αξία των περιουσιακών στοιχείων του Ομίλου (NAV) στις 30/09/2011 ανήλθε στα 97,6 εκατ. ευρώ ή 1,78 ευρώ ανά μετοχή έναντι 101,6 εκατ. ευρώ ή 1,85 ευρώ ανά μετοχή στις 31/12/2010. 

    Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, στηριζόμενη στην ποιότητα του χαρτοφυλακίου της, η εταιρεία επιδιώκει την διατήρηση της κερδοφορίας της σε υψηλά επίπεδα, ώστε να συνεχίσει να δίνει στους μετόχους της υψηλές μερισματικές αποδόσεις. Παράλληλα, θα εκμεταλλευτεί επενδυτικές ευκαιρίες με όρους που αντικατοπτρίζουν τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς. Σε αυτή την κατεύθυνση στοχεύει και στην πώληση μη στρατηγικών ακινήτων με σκοπό την επανεπένδυση των εσόδων της σε πιο αποδοτικά ακίνητα, διαφοροποιώντας ταυτόχρονα την σύνθεση του χαρτοφυλακίου της. Ήδη μέσα στο 2011 η εταιρεία πώλησε ακίνητα αξίας 14,9 εκατ. ευρώ και σήμερα διατηρεί ταμειακά διαθέσιμα ύψους 24,3 εκατ. ευρώ.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ