Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 12-Οκτ-2011 15:20

  ΕΛΠΕ: "Παράνομη, ζημιογόνα και ανώφελη" η απεργία

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  «Παράνομη, ζημιογόνα και ανώφελη» χαρακτηρίζει η διοίκηση των ΕΛΠΕ την απεργία των εργαζομένων της, η οποία εξαγγέλθηκε τη Δευτέρα και υλοποιήθηκε και ανακλήθηκε χθες, Τρίτη.

  Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση των ΕΛΠΕ αναφέρει τα εξής:

  "Η απεργία που εξαγγέλθηκε τη Δευτέρα 10/10/2011 το απόγευμα και υλοποιήθηκε χθες, Τρίτη, απαιτεί ένα απολογισμό. Στον απολογισμό αυτό ανήκουν 4 επισημάνσεις:

  1. Ήταν μία απεργία για ένα θέμα για το οποίο η Διοίκηση με εμφατική ανακοίνωσή της σε όλο το προσωπικό την Παρασκευή 7/10/2011 και με ακόμα πιο εμφατική διαβεβαίωση στο Προεδρείο του Σωματείου την ίδια μέρα, ως επίσης και τη Δευτέρα, έκανε γνωστό, ότι το Υπουργείο είχε ρυθμίσει το όλο θέμα, κάτι που φάνηκε την Τρίτη 11/10/2011 στα αρμόδια θεσμικά όργανα.

  2. Ήταν μία απεργία η οποία γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει θέμα για τους εργαζόμενους των ΕΛΠΕ, προχώρησε προκειμένου να δημιουργήσει την εντύπωση ότι η τελική ρύθμιση που θα κατατίθετο, θα ήταν δήθεν προϊόν της κινητοποίησης ενός πρωινού.

  3. Ήταν μία απεργία παράνομη, η οποία επιπλέον θα μπορούσε να ξεκινήσει 24 ώρες αργότερα. Φυσικά, ήταν γνωστό εκ των προτέρων, ότι 24 ώρες αργότερα δεν θα είχε αντικείμενο.

  4. Ήταν μία απεργία παράνομη, ζημιογόνα και ανώφελη, μέσα στο ζοφερό κλίμα που η κοινωνία βιώνει, και:

  - Ταλαιπώρησε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες εξαναγκάζοντάς τους να χάσουν από 30’ μέχρι 40’ για να εφοδιαστούν με καύσιμα, με αποτέλεσμα μια σπατάλη εκατομμυρίων ανθρωποωρών – η συμβολή μιας ανώφελης απεργίας στην εθνική παραγωγικότητα και ανάπτυξη.

  - Αφαίρεσε από το εισόδημα όσων υπέστησαν την αύξηση της τιμής των καυσίμων που σημειώθηκε σε διάφορα πρατήρια – η συμβολή μιας ανώφελης απεργίας στο να μειωθεί το προσωπικό εισόδημα των πολιτών σε δύσκολες μέρες.

  - Αφαίρεσε εκατομμύρια ανθρωποώρες από πολύ περισσότερους, λόγω του μποτιλιαρίσματος που προξενήθηκε στους δρόμους από τις ουρές στα πρατήρια – η συμβολή μίας ανώφελης απεργίας στις δυσκολίες της καθημερινότητας των πολιτών.

  - Εμπόδισε χωρίς κανένα λόγο τις εργασίες αναβάθμισης του Διυλιστηρίου της Ελευσίνας, επιβαρύνοντας την Εθνική Οικονομία (και την Εταιρία) με ένα κόστος μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ – η συμβολή της απεργίας στην ανάπτυξη.

  - Εξέθεσε τους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ στα σχόλια της κοινής γνώμης επαναφέροντας στη μνήμη πρόσφατες συζητήσεις.

  Η Διοίκηση θεωρεί ότι τέτοια φαινόμενα είναι από πολλές πλευρές απογοητευτικά, για λόγους που ο καθένας μπορεί να εκτιμήσει ή να μην εκτιμήσει".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ