11:40 13/09
Nvidia και OpenAI σε συνομιλίες για μεγάλη επένδυση στις υποδομές ΑΙ της Βρετανίας
Οι ανακοινώσεις θα γίνουν την επόμενη βδομάδα στην επίσκεψη Τραμπ στο Λονδίνο.
Την τροποποίηση - συμπλήρωση του διαγωνισμού για ανάδειξη νέου παρόχου ως προς ένα και μόνο σημείο της οικονομικής προσφοράς, προκειμένου να διευκολύνει αμφότερους τους διαγωνιζομένους στην σύνταξη των προσφορών τους και ταυτόχρονα να διασφαλιστεί καλύτερα το συμφέρον της εταιρείας αποφάσισε το Δ.Σ. του ΟΠΑΠ κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής διενέργειας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η απόφαση ελήφθη με αφορμή επιστολή ενός εκ των διαγωνιζομένων στον εν εξελίξει διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου για την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία όλου του απαραίτητου εξοπλισμού για νέο λειτουργικό σύστημα όλων των παιχνιδιών της εταιρείας και τη μετάβαση των υφισταμένων λειτουργιών σε αυτό, καθώς επίσης και για την παροχή υπηρεσιών προληπτικής και διορθωτικής συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης του υπό προμήθεια εξοπλισμού και λογισμικού.
Ειδικότερα, αποφασίστηκε να οριστεί ένα ετήσιο όριο ανθρωπομηνών για υπηρεσίες βελτίωσης και εξέλιξης του Πληροφοριακού Συστήματος που θα εγκατασταθεί (μετά την οριστική παραλαβή), ώστε η ΟΠΑΠ Α.Ε. να λαμβάνει το επίπεδο υπηρεσιών που επιθυμεί ενώ οι Διαγωνιζόμενοι κατά τη σύνταξη της οικονομικής προσφοράς τους να υπολογίσουν (σε ανθρώπινο δυναμικό και κόστος) όσο το δυνατόν ακριβέστερα το προσφερόμενο τίμημα για τις υπηρεσίες υποστήριξης που θα κληθούν να παράσχουν. Η εκτίμηση αυτή θεωρούμε ότι είναι εύλογη ώστε να καλύπτονται οι μελλοντικές ανάγκες της ΟΠΑΠ Α.Ε. χωρίς να επιβαρύνεται με επιπλέον κόστος.
Σημειώνεται ότι η ημερομηνία κατάθεσης προσφορών παραμένει η ίδια (10η Οκτωβρίου 2011).