18:51 10/09
Τουρκία και Ιταλία ενώνουν δυνάμεις: Η Saipem ξεκινά την γ' φάση του πρότζεκτ φυσικού αερίου στον Εύξεινο Πόντο
Η Τουρκία επενδύει 1,5 δισ. δολάρια στο υπεράκτιο κοίτασμα φυσικού αερίου Sakarya.
Για τα μέσα Οκτωβρίου ή και αργότερα μετατίθενται τα εγκαίνια του υβριδικού πάρκου που υλοποιεί η Reds στα Σπάτα και αποτελεί επένδυση ύψους 75 εκατομμυρίων ευρώ. Το εμπορικό κέντρο προγραμματιζόταν αρχικά να ανοίξει τις πύλες του τον Σεπτέμβριο, ωστόσο, ως φαίνεται, ως χρονικός ορίζοντας για την έναρξη λειτουργίας, τίθενται τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με πληροφορίες.
Το πάρκο αποτελεί μία από τις ελάχιστες επενδύσεις στον κλάδο του λιανεμπορίου για το 2011 και γειτνιάζει με το εκπτωτικό «χωριό» της McArthurGlen που ξεκίνησε να λειτουργεί το περασμένο καλοκαίρι.
Το Smart Park θα αποτελείται από δύο φάσεις: Για την πρώτη, συνολικής επιφάνειας 35.000 τ.μ. έχουν υπογραφεί ή βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις συμφωνίες -καλύπτουν το 80% της πληρότητάς- με τις αλυσίδες Intimissimi, Calzedonia, Tezenis, Celestino, Mamas & Papas, και Bozikis, Apple Premium Reseller, Wind, Cook Shop, MarkAlalen, Octopus, Mariella Nails, Jools, Kioskyʼs.
Η δεύτερη φάση του εμπορικού επιφάνειας 15.000 τ.μ. εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο (από τα εγκαίνια της πρώτης φάσης) και θα περιλαμβάνει κινηματογράφους και υποκατάστημα της πολυεθνικής αλυσίδας «Do It Yourself».
Tο εμπορικό κέντρο της Reds διαθέτει ζώνη επιρροής σε απόσταση 30 λεπτών 1,2 εκατομμυρίων ατόμων, με το αντίστοιχο μέγεθος να υπολογίζεται στα 3,8 εκατομμύρια άτομα σε ακτίνα επιρροής 60 λεπτών.
Συνολικά το project έχει επιφάνεια 91.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ η εκμισθώσιμη επιφάνεια ανέρχεται στα 50.000 τ.μ. Το πάρκο θα διαθέτει περισσότερες από 2.000 θέσεις πάρκινγκ.
Η Reds έχει υπογράψει προσύμφωνο για την πώληση της πρώτης φάσης του εμπορικού στο βρετανικών συμφερόντων fund Henderson Global Investors.
Ας σημειωθεί ότι δεν είναι σπάνιο να ξεκινούν την λειτουργία τους εμπορικές επενδύσεις ενόψει Χριστουγέννων. Αυτή είναι η περίπτωση του εμπορικού κέντρου Capitol Hill του ομίλου Χαραγκιώνη που εγκαινιάστηκε πέρυσι τέλη Νοεμβρίου.
Δημ. Δελ.