Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 29-Αυγ-2011 18:38

    Attica Group: Διεύρυνση ζημιών και κάμψη πωλήσεων το α΄ εξάμηνο

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Με διεύρυνση ζημιών και κάμψη πωλήσεων ολοκλήρωσε το α΄ εξάμηνο του 2011 η Attica Group.

    Ειδικότερα, οι ζημιές μετά από φόρους του ομίλου ανήλθαν σε 33,98 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 31,99 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, λόγω της αλματώδους αύξησης του κόστους πωλήσεων κατά 26% το α΄ εξάμηνο.

    Παράλληλα, ο όμιλος εμφάνισε μειωμένες πωλήσεις στα 111,46 ευρώ το πρώτο εξάμηνο οτυ έτους έναντι πωλήσεων 125,79 ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2010.

    Επιπλέον, ο όμιλος εμφάνισε Ενοποιημένες Ζημίες προ Φόρων, Χρηματοδοτικών, Επενδυτικών Αποτελεσμάτων και Αποσβέσεων (EBITDA) Ευρώ -16,56 εκατ. (Ευρώ -7,29 εκατ.). Τα ενοποιημένα αποτελέσματα της Attica Group στα οποία περιλαμβάνονται κέρδη Ευρώ 3,9 εκατ. από την πώληση του Superferry II, παρουσιάζουν Ζημίες μετά από Φόρους Ευρώ 33,98 εκατ. (Ζημίες Ευρώ 31,99 εκατ.). Σημαντικός παράγων στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων είναι η διεθνής τιμή του πετρελαίου από όπου ορίζεται η τιμή των ναυτιλιακών καυσίμων που καταναλώνουν τα πλοία του Ομίλου. Το α΄ εξάμηνο του 2011, το κόστος καυσίμων αυξήθηκε κατά 26% σε σύγκριση με το α΄ εξάμηνο του 2010 επιβαρύνοντας σημαντικά τα έξοδα λειτουργίας των πλοίων.

    Με γνώμονα τη θωράκιση του Ομίλου, η Διοίκηση της Attica Group, ολοκλήρωσε με επιτυχία στις αρχές του έτους μία αύξηση κεφαλαίου Ευρώ 24,3 εκατ. και προέβη στην πώληση του πλοίου Superferry II που προσέθεσε στα ταμειακά διαθέσιμα του Ομίλου Ευρώ 2,6 εκατ. Tην 30η Ιουνίου 2011, τα ταμειακά διαθέσιμα του Ομίλου ανέρχονταν σε Ευρώ 11,1 εκατ. έναντι Ευρώ 26,5 εκατ. την 31η Δεκεμβρίου 2010.

    Τα οικονομικά στοιχεία του α΄ εξαμήνου 2011 ως και αυτά της αντίστοιχης περιόδου του 2010 απεικονίζονται με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης και παρουσιάζουν την 30η Ιουνίου, 2011 Σύνολο Ιδίων Κεφαλαίων Ευρώ 456,96 εκατ. (Ευρώ 471,05 εκατ. την 31η Δεκεμβρίου, 2010) και Πάγια Στοιχεία (πλοία) αξίας Ευρώ 725,71 εκατ. (Ευρώ 738,24 εκατ. την 31η Δεκεμβρίου, 2010). Στα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου του 2011 περιλαμβάνονται καταβληθέντες χρεωστικοί τόκοι και συναφή έξοδα Ευρώ 5,56 εκατ. έναντι Ευρώ 4,66 εκατ. το α΄ εξάμηνο του προηγούμενου έτους και αποσβέσεις Ευρώ 13,65 εκατ. έναντι Ευρώ 13,53 εκατ. την ίδια περίοδο το 2010.


    Σημειώνεται ότι το α΄ εξάμηνο κάθε έτους η κίνηση με πλοία της επιβατηγού ναυτιλίας είναι χαμηλότερη από το β΄ εξάμηνο καθώς δεν περιλαμβάνει την θερινή περίοδο.

    Κατά το α΄ εξάμηνο 2011, λόγω της πώλησης του Superferry II, δεν δραστηριοποιήθηκε πλοίο του Ομίλου μας στη σύνδεση Ραφήνα-Κυκλάδες.

    Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, επηρέασε τη συνολική κίνηση στις γραμμές της Αδριατικής θάλασσας και στο εσωτερικό.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ