Την επίσημη πρώτη στην ιταλική αγορά έκανε η Creta Farms, με την παρουσίαση της νέας εταιρείας Frantoio Gentileschi, η οποία προέκυψε από την κοινοπραξία της με την Grandi Salumifici Italiani, τη μεγαλύτερη αλλαντοβιομηχανία στην Ευρώπη.
Στη συνέντευξη τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ίδρυμα Fonderia Napoleonica, για την ανακοίνωση της συνεργασίας στα ιταλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, παρουσιάστηκε και η καινοτόμος σειρά προϊόντων Salumi del Frantoio, η οποία στηρίζεται στην πατενταρισμένη συνταγή Εν Ελλάδι.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η νέα κατηγορία προϊόντων αναμένεται να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ιταλών καταναλωτών, λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας σε ζωικά λιπαρά και την υποκατάστασή τους με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και της πλούσιας γεύσης. Η νέα σειρά περιλαμβάνει αγαπημένα ιταλικά προϊόντα, σε πιο διατροφικά ισορροπημένη εκδοχή, όπως η Μορταδέλα με 48% λιγότερα κορεσμένα λιπαρά και 100% γεύση, αλλά και τα Cotto Rustico (χοιρινό κομμένο σε λεπτές φέτες), Pollo Arrosto (ψητό κοτόπουλο), Tacchino Arrosto (ψητή γαλοπούλα) και λουκάνικα από χοιρινό, κοτόπουλο και γαλόπουλα.
Την ικανοποίησή τους για την είσοδο της Creta Farms στην απαιτητική ιταλική αγορά, εξέφρασαν οι κ.κ. Εμμανουήλ και Κωνσταντίνος Δομαζάκης, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Creta Farms, αντίστοιχα. "Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που η πρωτοποριακή μέθοδος Εν Ελλαδι, την οποία αναπτύσσουμε και εξελίσσουμε τόσο για τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων για την ελληνική αγορά, όσο και παραδοσιακών τοπικών προϊόντων σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει φτάσει πια στα χέρια της Grandi Slumifici Italiani, των μεγαλύτερων παραγωγών αλλαντικών της Ιταλίας και βρίσκει απήχηση στην ‘πατρίδα’ των αλλαντικών. Πλέον έχουμε παρουσία με κοινοπραξίες σε 15 χώρες και επιτυγχάνουμε ολοένα και περισσότερο τον στόχο μας: να εκπαιδεύσουμε το καταναλωτικό κοινό σε πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες, με βάση το ελαιόλαδο, απολαμβάνοντας, παράλληλα, τα αγαπημένα του αλλαντικά. Είμαστε σίγουροι ότι οι Ιταλοί καταναλωτές θα επιβραβεύσουν τη προσπάθειά μας".
O αντιπρόεδρος της Grandi Salumifici Italiani, κ. Giovanni Luppi αναφέρθηκε στην συνεργασία και τη σημασία της επένδυσης: "Το λανσάρισμα αυτού του νέου εμπορικού σήματος, σε συνεργασία με την Creta Farms, αντιπροσωπεύει μία σημαντική για εμάς συνεργασία, όχι μόνο για το προφίλ της εταιρείας αλλά και ως επενδυτική κίνηση. Πιστεύουμε ότι ο Όμιλος μας, ως πρωτοπόρος του κλάδου στην Ιταλία πρέπει να εγγυάται στο καταναλωτικό κοινό ότι τα προϊόντα μας είναι αποτέλεσμα τεχνολογίας αιχμής, τόσο όσον αφορά στη γεύση τους, όσο και στη διατροφική τους αξία".
Τη διατροφική αξία των νέων προϊόντων αναγνωρίζει και η ιταλική επιστημονική κοινότητα. Όπως σημείωσε ο Δρ Massimo Uguccioni, γνωστός Ιταλός καρδιολόγος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιταλικού Συλλόγου των Νοσοκομειακών Καρδιολόγων "Η δημιουργία καινοτόμων προϊόντων, όπως η σειρά Salumi del Frantoio, η οποία συμβάλλει στην υιοθέτηση σωστών διατροφικών συνηθειών, χωρίς να στερεί τη γεύση, έχει τη στήριξη της επιστημονικής κοινότητα. Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης διάσκεψης του συλλόγου μας, περίπου 3.500 καρδιολόγοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα προϊόντα, τα οποία προκάλεσαν έντονο ενδιαφέρον, τόσο για τα διατροφικά οφέλη, όσο και για τη γεύση τους".
Θερμή υπήρξε η υποδοχή της Frantoio Gentileschi και από τον ιταλικό τύπο, όπου πληθώρα δημοσιευμάτων τόνιζαν την καινοτομία Εν Ελλάδι, αλλά και την ισχυρή παρουσία της Creta Farms σε 15 χώρες.