Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 09-Ιουν-2011 16:34

    Βαράγκης: Αποφάσεις γενικής συνέλευσης

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιουνίου η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Βαράγκης, στην οποία παρέστησαν 7 μέτοχοι και εκπρόσωποι αυτών και συγκεντρώθηκε ποσοστό 62,8% επί του συνολικού μετοχικού της κεφαλαίου (ήτοι 4.056.177 μετοχές επί συνόλου 6.459.132).

    Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, επιτεύχθηκε η εκ του Νόμου απαιτούμενη απαρτία προκειμένου να ληφθούν έγκυρα αποφάσεις επί του συνόλου των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, οι οποίες ελήφθησαν αναλυτικά ως εξής:

    1. Εγκρίθηκαν οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της χρήσης που έληξε 31.12.2010 μετά των επ΄ αυτών εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών και οι Ενοποιημένες Οικονομικές Καταστάσεις της χρήσης που έληξε 31.12.2010 μετά των επ΄ αυτών εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών.

    2. Εγκρίθηκαν οι πράξεις και αποφάσεις του Δ.Σ. για τη χρήση 2010.

    3. Απαλλάχθηκαν με ψήφους τα μέλη του ΔΣ και οι Ελεγκτές της Εταιρίας από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της εταιρικής χρήσης του 2010.

    4. Εγκρίθηκαν οι αμοιβές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για την χρήση που έληξε συνολικού ύψους Ευρώ 88.129,20 και προεγκρίθηκαν οι αμοιβές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, συνολικού ύψους Ευρώ 88.200,00 για την τρέχουσα χρήση.

    5. Εξελέγη για τον τακτικό διαχειριστικό έλεγχο των απλών και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2011 της εταιρίας η κα. Δέσποινα Μαρίνου (Α.Μ. Σ.Ο.Ε.Λ. 17681) της ανώνυμης ελεγκτικής εταιρίας ΠΡΑΙΣΓΟΥΤΕΡΧΑΟΥΣΚΟΥΠΕΡΣ Ανώνυμη Ελεγκτική Εταιρία, καθορίστηκε και εγκρίθηκε η αμοιβή του, ενώ ως αναπληρωματικός ορίστηκε ο κ. Μάριος Ψάλτης (Α.Μ. Σ.Ο.Ε.Λ. 38081).

    Κατά τη γενική συνέλευση ο πρόεδρος ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Δημήτρης Βαράγκης ανέλυσε στους μετόχους τα πεπραγμένα της χρήσης 2010 και ανέπτυξε τους τρέχοντες στρατηγικούς στόχους.

    Συγκεκριμένα ο κ. Βαράγκης ανέφερε ότι ενόψει της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και της ύφεσης στην Ελλάδα, που αναμένεται να κορυφωθεί εντός του 2011, με αποτέλεσμα τον περιορισμό των ευκαιριών πώλησης και της ζήτησης, η διοίκηση του ομίλου αφενός συνεχίζει τις προσπάθειες για περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγών, ιδίως στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, και την ανάληψη ειδικών έργων και αφετέρου ενίσχυσε κεφαλαιακά και λειτουργικά τον όμιλο.

    Επιπλέον, εντός του 2010 λήφθησαν μέτρα που παρότι είχαν άμεση επίπτωση στα αποτελέσματα και καθαρή θέση του ομίλου, εντούτοις θα βελτιώσουν σημαντικά τα έξοδα προσωπικού και τα έξοδα διάθεσης.

    Συμπληρωματικά με τα παραπάνω, η εταιρεία συνεχίζει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα, όπου δραστηριοποιείται στη λιανική αγορά (συλλογές «Δια Χειρός"«Schemata" έπιπλα σπιτιού σύγχρονου design στο Zanotta Shop Athens καθώς και τη συλλογή λευκών ειδών Lexington στο δίκτυο πωλήσεων της εταιρείας στο Golden Hall και στο Notos Home της πλατείας Κοτζιά) και στους τομείς Β2Β επαγγελματικού επίπλου και εξοπλισμού (Steelcase), συστημάτων δόμησης γραφείου (Fantoni) και ειδικών επαγγελματικών έργων (contracts).

    Η αγορά αυτή εμφανίζει προς το παρόν σημαντική μείωση και είναι συνδεδεμένη με τις εξελίξεις της Ελληνικής οικονομίας.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ