Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 05-Μαϊ-2011 18:53

    ΟΤΕ: Πτώση 14% στα κέρδη α΄ τριμήνου αναμένουν οι αναλυτές

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Καθαρά κέρδη στα 56,7 εκατ. ευρώ εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα εμφανίσει ο ΟΤΕ για το πρώτο τρίμηνο του έτους, μειωμένα κατά 14% σε σχέση με τα 65,8 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος.

    Σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις 11 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τα έσοδα του Οργανισμού εκτιμώνται στα 1,26 δισ. ευρώ, στο εξεταζόμενο διάστημα, μειωμένα κατά 10% σε σχέση με τα 1,40 δισ. ευρώ του α’ τριμήνου του 2010. Σε ό,τι αφορά τα EBITDA σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις αναμένονται στα 425,8 εκατ. ευρώ, χαμηλότερα κατά 11%.

    Οι αναλυτές εξηγούν πως η πτώση στα κέρδη είναι αποτέλεσμα της μείωσης στα έσοδα τόσο στην αγορά κινητής όσο και στην αγορά σταθερής τηλεφωνίας στις αγορές-κλειδιά που δραστηριοποιείται ο όμιλος σε Ελλάδα και Ρουμανία.

    Παράλληλα, σημειώνουν πως το κόστος ύψους 35 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου «βαραίνει» τα κέρδη. Το ενδιαφέρον τους πάντως, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, θα επικεντρωθεί στο outlook σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη καθώς και σε λεπτομέρειες για κινήσεις μείωσης του κόστους. 

    Ο ΟΤΕ θα ανακοινώσει τα οικονομικά του αποτελέσματα το πρωί της Παρασκευής, πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Χ.Α.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ