Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 20-Ιουλ-2006 08:40

  Audiovisual: Με έμφαση στο Video on Demand

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Έμφαση στην πολλά υποσχόμενη αγορά του video on demand (VOD), επέκταση δραστηριοτήτων στις αγορές της Βαλκανικής, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην θυγατρική Ster, διεκδίκηση της εκμετάλλευσης της Ολυμπιακής εγκατάστασης του Κανόε Καγιάκ Σλάλομ και ενδιαφέρον για την είσοδο στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης, αποτελούν τα επιχειρηματικά σημεία που εστιάζει ο όμιλος της Audiovisual.

  Όσον αφορά την υπηρεσία VOD, η εταιρεία έχει εστιαστεί από τον προηγούμενο χρόνο και ήδη προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας με την Vivodi μέσω της κατά 85% θυγατρική της εταιρεία Προοπτική για την πώληση πακέτου δικαιωμάτων ταινιών για Video On Demand (VOD).

  Στην παροχή υπηρεσιών Video on Demand, η εταιρεία εισέρχεται εκμεταλλευόμενη την πλούσια βιβλιοθήκη ταινιών (content leader) και το εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών (videoclub).

  Στην αγορά της Βαλκανικής η εταιρεία επιχειρεί μέσω της θυγατρικής της Ster Cinemas την επέκταση των δραστηριοτήτων της, δίνοντας έμφαση αρχικά στην αγορά της Ρουμανίας, ενώ για τη θυγατρική αναμένεται η είσοδος στρατηγικού επενδυτή με ποσοστό 30%.

  Η συμμετοχή θα πραγματοποιηθεί, όπως έχει ενημερώσει σχετικά η εταιρεία, από τις αρχές του μήνα με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με παραίτηση των παλαιών μετόχων κατά την διάρκεια της οποίας ο νέος μέτοχος θα καταβάλει 8 εκατ. ευρώ.

  Ειδικότερα, το μετοχικό κεφάλαιο θα αυξηθεί κατά το ποσό των 4.842.750 ευρώ με έκδοση 165.000 νέων ονομαστικών μετοχών υπέρ το άρτιο, ονομαστικής αξίας 29,35 ευρώ και τιμής διάθεσης 48,48 ευρώ εκάστης. Η υπέρ το άρτιο αξία ανέρχεται συνολικά σε 3.157.250 Ευρώ που θα κατατεθούν στον λογαριασμό αποθεματικού ως διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο.

  Για τον καθορισμό της τιμής διάθεσης των μετοχών στην εν λόγω αύξηση, διενεργήθηκε αποτίμηση της Ster Cinemas από την Ανώνυμη Εταιρία Ορκωτών Ελεγκτών Deloitte Χατζηπαύλου Σοφιανός & Καμπάνης.

  Παράλληλα εντός του Αυγούστου αναμένονται, εκτός σημαντικού απρόοπτου τα αποτελέσματα προκειμένου να προχωρήσει στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του Κανόε Καγιάκ Σλάλομ, αφού στην παρούσα φάση γίνεται διαπραγμάτευση της σύμβασης λόγω και των παρατηρήσεων που έχουν υποβάλει οι υποψήφιοι. Την εγκατάσταση διεκδικεί η Audiovisual σε κοινοπραξία με την Ελληνικά Ψυχαγωγικά Πάρκα και τον κ. Δ. Κοντογιάννης, συμμετέχοντας σε αυτήν με 50%.

  Όσον αφορά το ενδιαφέρον για την είσοδο στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης αυτό εστιάζεται στην παροχή προγράμματος ή και ακόμα διαχείριση καναλιών στις ψηφιακές πλατφόρμες.

  Στους στόχους της εταιρείας περιλαμβάνεται η διατήρηση ηγετικής θέσης στη διανομή DVD μέσω επέκτασης συνεργασιών με διεθνείς οίκους, η περαιτέρω επέκταση της βιβλιοθήκης ανεξάρτητων ταινιών με  αγορά full rights, η περαιτέρω διείσδυση στην κινηματογραφική διανομή και στην παροχή δικαιωμάτων ταινιών προς τηλεοπτικούς σταθμούς.  Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η συγχώνευση δι’ απορροφήσεως της Προοπτική από την Audio Visual βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2006.

  Αντιόπη Σχοινά

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ