Στη μείωση του τεχνικού αντικειμένου της στις συμβάσεις υπεργολαβίας με τις εταιρείες Άκτωρ ΑΤΕ και J&P Άβαξ Α.Ε. στο έργο Αθήνα - Κόρινθος - Πάτρα -Τσάκωνα θα προχωρήσει η Προοδευτική.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η λύση αυτή επελέγη από κοινού με τις δύο εταιρείες για το λόγο ότι δεν ήταν δυνατόν να προσδιορισθεί το χρονικό διάστημα που θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν οι δύο υπεργολαβίες και το γεωγραφικό σημείο του έργου.
Σύμφωνα με την Προοδευτική, η εταιρεία δεν είχε δυστυχώς την χρηματική πολυτέλεια να περιμένει πότε θα βρισκόταν λύση στα προβλήματα του συγκεκριμένου έργου, ώστε να διατηρεί τις υποδομές της σε ετοιμότητα και επομένως έκρινε ότι η καλύτερη λύση γι΄ αυτήν, στην τωρινή οικονομική δυσκολία που επικρατεί για ρευστότητα, ήταν η ανωτέρω καθ΄ ότι το αντάλλαγμα ήταν αρκετά ικανοποιητικό.
Συγκεκριμένα υπεργολαβίες ποσού 10 εκατ. ευρώ που είχε με την κάθε μια εταιρεία, στο προαναφερόμενο έργο το εργολαβικό αντικείμενο μειώνεται σε 1 εκατ. ευρώ με κάθε μία απ΄ αυτές.
Το όφελος από τον περιορισμό των συμβάσεων θα είναι 900.000 ευρώ για κάθε μία σύμβαση. Το αντίτιμο θα εκταμιευθεί σταδιακά κατά το υπόλοιπο διάστημα του 2011, ενώ τα ανωτέρω ποσά έχουν εκχωρηθεί σε πιστωτές της εταιρείας, κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. για την πληρωμή ανειλημμένων υποχρεώσεων της.