Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 28-Μαρ-2011 18:43

    Cyclon: Στα €1,515 εκατ. τα κέρδη το 2010 για τον όμιλο

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Αύξηση κερδών και πωλήσεων σημείωσε το 2010 ο όμιλος της Cyclon σε σχέση με το 2009. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν για την εταιρεία σε €1.674 χιλ. έναντι €1.645 χιλ. της χρήσης του 2009 και σε επίπεδο ομίλου ανήλθαν σε κέρδη €1.515 χιλ. έναντι €1.054 χιλ. του 2009.

    Ο κύκλος εργασιών ανήλθε €476,2 εκατ. σε επίπεδο μητρικής και €479,6 εκατ. σε ενοποιημένο επίπεδο έκλεισε το 2010 η Cyclon. Ειδικότερα και σύμφωνα με το δημοσιευμένο ισολογισμό, σε επίπεδο μητρικής οι πωλήσεις παρουσίασαν αύξηση κατά 30% σε σχέση με το 2009, κυρίως λόγω των αυξήσεων των φόρων στα καύσιμα και τις συγκριτικά υψηλότερες τιμές του πετρελαίου διεθνώς. 

    Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDΑ) σε επίπεδο εταιρείας αυξήθηκαν κατά 10% και προσδιορίσθηκαν στο ποσό των €7.344 χιλ. έναντι €6.682 χιλ. της χρήσης του 2009. 

    Σε επίπεδο ομίλου αυξήθηκαν κατά 18 % και προσδιορίσθηκαν στο ποσό των €7.396 χιλ. έναντι €6.277 χιλ. της χρήσης του 2009. Η αύξηση αυτή είναι αποτέλεσμα της αύξησης των πωλήσεων των λιπαντικών καθώς και των μεικτών κερδών αυτών. 

    Το έτος 2010 χαρακτηρίστηκε από τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, απόρροια της εθνικής οικονομικής κρίσης, η οποία οδήγησε σε μείωση της ζήτησης. 

    Επιπρόσθετα ο κλάδος των καυσίμων, είχε να αντιμετωπίσει λόγω της αύξησης του φόρου κατανάλωσης και των διεθνών τιμών του αργού, την αύξηση αναγκών σε κεφάλαια κίνησης. 

    Σε ένα τέτοιο οικονομικό περιβάλλον η CYCLON ΕΛΛΑΣ Α.Ε. κατόρθωσε να διατηρήσει τον όγκο πωλήσεων στα ίδια περίπου επίπεδα με τις προηγούμενες χρήσεις και σε συνδυασμό με την πτωτική τάση της αγοράς, να αυξήσει το μερίδιο της στον κλάδο των καυσίμων από 3,41% το 2009 σε 3,74 % στη χρήση του 2010. 

    Οι επενδύσεις που έγιναν κατά τη χρήση του 2010 ανήλθαν στο ποσό των €2.502 χιλ. 

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας θα προτείνει στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων τη διανομή μερίσματος ποσού € 0,021 ανά μετοχή.  
     
     

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ