Συνεχης ενημερωση
Το σχέδιο με την προτεινόμενη τροποποίηση του άρθρου 3 του καταστατικού ανακοίνωσε η Αιολική ΑΕΕΧ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το σχέδιο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.aeolian.gr εν όψει της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων, της 18.3.2011.
ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 3 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΑΙΟΛΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ.
Όπως θα προταθεί προς έγκριση στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας της 18ης Μαρτίου 2011.
(α) Το Μετοχικό Κεφάλαιο κατά την ίδρυση της Εταιρείας ανήρχετο στο ποσό των δραχμών οκτακοσίων πενήντα εκατομμυρίων (850.000.000), διαιρούμενο σε ένα εκατομμύριο εξήντα δύο χιλιάδες πεντακόσιες (1.062.500) μετοχές ονομαστικής αξίας οκτακοσίων (800) δραχμών η κάθε μία, που κατέβαλαν ολοσχερώς οι ιδρυτές - μέτοχοι, σύμφωνα με το αρχικό Καταστατικό της Εταιρείας.
Με την από 7.5.1993 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνελεύσεως των μετόχων αποφασίσθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά Δρχ. τετρακόσια εβδομήντα τέσσερα εκατομμύρια οκτακόσιες χιλιάδες (474.800.000) με την έκδοση 593.500 ανωνύμων μετοχών, ονομαστικής αξίας 800 δρχ. έκαστη.
Με την από 8.2.1994 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας αυξήθηκε κατά εξακόσια εξήντα δύο εκατομμύρια τετρακόσιες χιλιάδες (662.400.000) που καταβλήθηκαν σε μετρητά με την έκδοση οκτακοσίων είκοσι οκτώ χιλιάδων (828.000) νέων μετοχών, ονομαστικής αξίας οκτακοσίων (800) δραχμών, εκάστη.
Με την από 28.1.1998 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων αυξήθηκε κατά ένα δισεκατομμύριο εννιακόσια ογδόντα επτά εκατομμύρια διακόσιες χιλιάδες (1.987.200.000) δραχμές που καταβλήθηκαν σε μετρητά με την έκδοση δύο εκατομμυρίων τετρακοσίων ογδόντα τεσσάρων χιλιάδων (2.484.000) νέων μετοχών, ονομαστικής αξίας οκτακοσίων (800) δρχ. η κάθε μία.
Με την από 22.3.1999 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων αυξήθηκε κατά ένα δισεκατομμύριο εννιακόσια ογδόντα επτά εκατομμύρια διακόσιες χιλιάδες (1.987.200.000) δραχμές που καταβλήθηκαν σε μετρητά με την έκδοση δύο εκατομμυρίων τετρακοσίων ογδόντα τεσσάρων χιλιάδων (2.484.000) νέων μετοχών ονομαστικής αξίας οκτακοσίων (800) δρχ η κάθε μία.
Με την από 22.9.1999 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων αυξήθηκε κατά έντεκα δισεκατομμύρια εννιακόσια είκοσι τρία εκατομμύρια διακόσιες χιλιάδες (11.923. 200.000) δραχμές που καταβλήθηκαν σε μετρητά με την έκδοση δέκα τεσσάρων εκατομμυρίων εννιακοσίων τεσσάρων χιλιάδων (14.904.000) νέων μετοχών ονομαστικής αξίας οκτακοσίων (800) δρχ η κάθε μία.
Με την από 28.6.2001 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων αποφασίσθηκε:
α) η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Ν.2842/2000, κατά δέκα επτά εκατομμύρια σαράντα έξι χιλιάδες τετρακόσιες πενήντα (17.046.450) δραχμές, με αύξηση της ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής από οκτακόσιες (800) δραχμές σε 800,7625 δραχμές και
β) η μετατροπή του μετοχικού κεφαλαίου και της ονομαστικής αξίας της μετοχής σε Ευρώ.
Με την από 25.7.2002 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, το μετοχικό κεφάλαιο μειώθηκε κατά τριάντα δύο εκατομμύρια τετρακόσιες δέκα έξι χιλιάδες διακόσια ( 32.416.200 ) Ευρώ , για συμψηφισμό ζημιών, με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 2,35 σε 0,90 Ευρώ.
Με την από 17.04.2003 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων αυξήθηκε η ονομαστική αξία εκάστης μετοχής από 0,90 Ευρώ σε 1,80 Ευρώ και ταυτόχρονα μειώθηκε ο αριθμός των μετοχών από είκοσι δύο εκατομμύρια τριακόσιες πενήντα έξι χιλιάδες (22.356.000) σε έντεκα εκατομμύρια εκατόν εβδομήντα οκτώ χιλιάδες (11.178.000) μετοχές.
Με την από 20.07.2004 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων, μειώθηκε το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας διά διαγραφής ζημιών προηγουμένων χρήσεων κατά το ποσό των 14.205.556,48 Ευρώ, με μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών από 1,80 Ευρώ σε 0,52915 Ευρώ και ταυτόχρονα αυξήθηκε κατά το ποσόν των 14.205.556,48 Ευρώ με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών του λογαριασμού του δημιουργηθέντος εκ της διαφοράς εκδόσεως μετοχών υπέρ το άρτιον με αντίστοιχη αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,52915 Ευρώ σε 1,80 Ευρώ.
Με την από 09.06.2009 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, αυξήθηκε το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας κατά το ποσό των 1.865.044,27 ευρώ με κεφαλαιοποίηση μέρους του αποθεματικού από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιον με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 1,80 ευρώ σε 1,96684955 ευρώ και ταυτόχρονα μειώθηκε το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας κατά το ποσό των 1.865.044,27 ευρώ με απόσβεση ζημιών από το λογαριασμό «αποτελέσματα εις νέον» με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 1,96684955 ευρώ σε 1,80 ευρώ. Περαιτέρω, μειώθηκε το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας κατά το ποσό των 1.676.700 ευρώ με επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους ποσού 0,15 ευρώ ανά μετοχή, με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 1,80 ευρώ σε 1,65 ευρώ.
Με την από ……….. απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, μειώνεται το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας κατά το ποσό των ………………ευρώ με επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους ποσού ……ευρώ ανά μετοχή, με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 1,65 ευρώ σε ….. . ευρώ.
Έτσι το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται στο ποσό ………….. ευρώ διαιρούμενο σε 11.178.000 μετοχές με ονομαστική αξία …... η καθεμία.
-
17:04 Γ. Παπανδρέου: Οι αγρότες δεν ζητούν προνόμια, αλλά δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, διαφάνεια και λογοδοσία
-
16:56 Όλοι οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν τη Mercosur
-
16:48 Ουκρανίικά πλήγματα σε τρεις πλατφόρμες γεωτρήσεων της ρωσικής Lukoil στην Κασπία
-
16:46 Γερμανία και Κύπρος: Εξάμηνο ευκαιριών
-
16:30 Νετανιάχου: Το Ισραήλ παρακολουθεί στενά την κλιμάκωση των διαδηλώσεων στο Ιράν
-
16:26 Η ανάρτηση A. Γεωργιάδη για βίντεο Αμερικανού που συγκρίνει το ΕΣΥ με τις ΗΠΑ
-
16:00 Το νέο ρεκόρ στον τουρισμό φέρνει έσοδα αλλά και προβληματισμό
-
15:53 Τ. Θεοδωρικάκος: Όταν η πολιτική επιλέγει την αλήθεια και την ευθύνη μπορεί να αλλάξει η πορεία της χώρας
-
15:43 Νορβηγία: Έκλεισε διάδρομος στο αεροδρόμιο του Όσλο μετά τον εντοπισμό drone
-
15:39 Ο Τραμπ απειλεί την Κούβα -"Δεν θα υπάρξουν άλλα χρήματα ή πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα - Κάντε συμφωνία μαζί μας πριν είναι πολύ αργά"
-
Μ. Καρυστιανού: Δεν θα είναι στο κόμμα ο Φαραντούρης, ποιους άλλους "κόβει" - Ο πιο στενός της συνεργάτης
-
Γροιλανδία: Ο Τραμπ ζητά σχέδιο εισβολής, αντιδρά ο στρατός – Σε συναγερμό οι Ευρωπαίοι του ΝΑΤΟ
-
Αλλάζει το επίδομα ανεργίας
-
Μπλόκο στα μετρητά και στον χρυσό στην Τουρκία - Νέα μέτρα για τις αποταμιεύσεις
-
Όλες οι καραμπόλες από το κόμμα Καρυστιανού
-
Πιο πλούσια από ποτέ τα γερμανικά νοικοκυριά
-
Συρία: Οι Κούρδοι αποσύρθηκαν από το Χαλέπι μετά από 14 χρόνια - Συνελήφθησαν 300 Κούρδοι μαχητές - Πλήρης ο έλεγχος του κυβερνητικού στρατού
-
Λαϊκή εξέγερση στο Ιράν - Πιθανή η αμερικανική επέμβαση - Πεζεσκιάν: ΗΠΑ και Ισραήλ προκαλούν χάος και αταξία
-
Μ. Σάλλας: Αγροτική πολιτική χωρίς διατροφική επάρκεια
-
Πως η μείωση των εισφορών αύξησε τα έσοδα στον ΕΦΚΑ
-
Όλες οι καραμπόλες από το κόμμα Καρυστιανού (19)
-
Γροιλανδία: Ο Τραμπ ζητά σχέδιο εισβολής, αντιδρά ο στρατός – Σε συναγερμό οι Ευρωπαίοι του ΝΑΤΟ (18)
-
Λαϊκή εξέγερση στο Ιράν - Πιθανή η αμερικανική επέμβαση - Πεζεσκιάν: ΗΠΑ και Ισραήλ προκαλούν χάος και αταξία (17)
-
Μ. Καρυστιανού: Δεν θα είναι στο κόμμα ο Φαραντούρης, ποιους άλλους "κόβει" - Ο πιο στενός της συνεργάτης (12)
-
Κ. Μητσοτάκης: Στο νέο άγριο κόσμο που διαμορφώνεται πυξίδα μας η προσήλωση στο διεθνές δίκαιο (6)
-
Nέα ψηφιακά όπλα κατά της φοροδιαφυγής ενεργοποιεί το 2026 η ΑΑΔΕ (4)
-
Πως η μείωση των εισφορών αύξησε τα έσοδα στον ΕΦΚΑ (3)
-
Μπλόκο στα μετρητά και στον χρυσό στην Τουρκία - Νέα μέτρα για τις αποταμιεύσεις (2)
-
Συνελήφθησαν τρεις γυναίκες με 72 κιλά κάνναβης στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος (2)
-
Πιο πλούσια από ποτέ τα γερμανικά νοικοκυριά (2)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ