Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 25-Φεβ-2011 18:49

  Σελόντα: Τι απαντά για το πρόστιμο από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Απάντηση για την επιβολή προστίμου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για τη συμμετοχή στο από 12-11-2008 Μνημόνιο βραχυχρόνιας συνεργασίας που καταρτίστηκε μεταξύ πέντε εταιρειών του κλάδου Ιχθυοκαλλιέργειας εξέδωσε η Σελόντα.

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Σελόντα αναγνωρίζει καταρχήν ως θετικό το γεγονός ότι η 492/VI/ 2010 απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού εκτίμησε τις συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης ρευστότητας στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας λόγω των πρακτικών αθέμιτων πωλήσεων κάτω του κόστους. Οι αθέμιτες αυτές πρακτικές στόχο είχαν να πλήξουν εν γένει την ιχθυοκαλλιέργεια, έναν από τους λίγους εξαγωγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας που συμβάλλουν θετικά στο ισοζύγιο πληρωμών της χώρας. Επιβαρυντικός παράγοντας της κατάστασης η παγκόσμια οικονομική κρίση. 

  Η Σελόντα τελούσα εν αμύνει απέναντι στον εξαντλητικό αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίστατο επί σειρά μηνών και συμπεριφερόμενη με καλή πίστη και διαφάνεια, προσδοκούσε καταρχήν την απαλλαγή της εφόσον κάθε της ενέργεια υποκινείτο από την ανάγκη διάσωσης του κλάδου. 

  Σε κάθε περίπτωση, κρίνοντας από το ύψος του επιβαλλόμενου προστίμου, εκτιμάται ότι η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού προσέγγισε το θέμα του από 12-11-2008 Μνημονίου βραχείας εμπορικής συνεργασίας των πέντε εταιρειών του κλάδου με νηφαλιότητα, η δε εταιρεία επιφυλάσσεται να μελετήσει ειδικά την πολυσέλιδη εκδοθείσα απόφαση και να προβεί στην άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματός της εφόσον κρίνει ότι είναι απαραίτητο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων