Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 25-Φεβ-2011 16:38

  CPI: Ζημιές μετά φόρων και κάμψη κύκλου εργασιών το α΄ εξάμηνο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κάμψη κύκλου εργασιών κατά 8,9% και ζημιές μετά τους φόρους εμφάνισε η CPI κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα αποτελέσματα για το 1ο εξάμηνο που έληξε στις 31/12/2010 εμφανίζονται επηρεασμένα από την κρίση αλλά και από τα έξοδα αποζημίωσης αποχωρήσαντος προσωπικού. 

  Πιο συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας για το εξάμηνο 1/7/2010 - 31/12/2010, ανήλθε στα 10,4 εκατ. ευρώ έναντι 11,4 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, παρουσιάζοντας μείωση 8,9%, λόγω αυστηρότερης πιστωτικής πολιτικής, λόγω απαγκίστρωσης της εταιρείας από υπηρεσίες χαμηλής κερδοφορίας και λόγω μείωσης της ζήτησης προϊόντων και αναβολής υλοποίησης projects από τους πελάτες της. Ταυτόχρονα τα έσοδα από Υπηρεσίες κατά την ίδια περίοδο ανήλθαν σε 2,54 εκατ. ευρώ αυξάνοντας την συμμετοχή τους στα συνολικά έσοδα της εταιρείας σε 24,3% έναντι 23,8% κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

  Το μικτό περιθώριο κέρδους μειώθηκε στο 22,3% έναντι του 26,3% το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Τα κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 112 χιλ. ευρώ από 569 χιλ. ευρώ κατά το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης οικονομικής χρήσης, λόγω της επιβάρυνσης των εξόδων της εταιρείας από αποζημιώσεις αποχωρήσαντος προσωπικού και την μείωση του μικτού κέρδους. Τα καθαρά αποτελέσματα μετά από Φόρους ανήλθαν σε ζημιά 368 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 225 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

  Οι δανειακές υποχρεώσεις μειώθηκαν κατά 9,5% ανερχόμενες σε 4,28 εκατ. ευρώ έναντι 4,73 εκατ. ευρώ στις 30/6/2010, ενώ τα Ταμειακά της διαθέσιμα στο τέλος της περιόδου αυξήθηκαν κατά 7% ανερχόμενα σε 498 χιλ. ευρώ έναντι 465 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης.

  Λαμβάνοντας υπ΄όψιν τις τρέχουσες συνθήκες, η εταιρεία συνεχίζει, για τη διανυομένη οικονομική χρήση, να εστιάζεται κυρίαρχα:

  - στην διατήρηση της ρευστότητάς της,
  - στην μείωση του λειτουργικού της κόστους σε συνεχή και μόνιμη βάση χωρίς να επηρεάζεται η επιχειρησιακή της λειτουργία,
  - στην θωράκιση από επισφάλειες ακόμη και εις βάρος των πωλήσεων και
  - στην προώθηση στην αγορά λύσεων και υπηρεσιών που αποβλέπουν: σε μείωση κόστους και αύξηση της παραγωγικότητας των Επιχειρήσεων, σε Παροχή & Διαχείριση Υπηρεσιών Υποστήριξης Υποδομών Πληροφορικής, σε συμμόρφωση των Επιχειρήσεων με τα νέα κανονιστικά πλαίσια αύξησης των δημοσίων εσόδων, σε υποστήριξη και αξιοποίηση λύσεων Επιτήρησης χώρων, σε ανάπτυξη Διαδραστικών Λύσεων Εκπαίδευσης στα σχολεία και τέλος σε Υπηρεσίες Outsourcing στον τομέα της εκτύπωσης (Managed Print Services) και της διαχείρισης εγγράφων (Document Management).

  "Παρά τα δύσκολα αποτελέσματα του τελευταίου εξαμήνου απόρροια τόσο του γενικού οικονομικού κλίματος όσο και των περικοπών στις οποίες προέβη η εταιρεία το διαρρεύσαν εξάμηνο, το επόμενο διάστημα η Εταιρεία θα ανταποκριθεί στην πρόκληση που αντιμετωπίζει στην τρέχουσα συγκυρία, εστιάζοντας σε παροχή προϊόντων, λύσεων και υπηρεσιών μείωσης του λειτουργικού κόστους των πελατών της, ενώ θα διασφαλίσει την μόνιμη μείωση του δικού της λειτουργικού κόστους και θα διατηρήσει την ρευστότητά της. Τέλος η εταιρεία θα πράξει ότι χρειάζεται ώστε, το βελτιωμένο επιχειρησιακό της μοντέλο, να αποδώσει καρπούς στην ανταγωνιστικότητα και την αποτελεσματικότητά της" αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της CPI κ. Χρήστος Παπαθάνος.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων