Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Φεβ-2011 18:56

  ΕΛΠΕ: Κεφαλαιουχικές δαπάνες 500 - 550 εκατ. ευρώ το 2011

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στα 500 - 550 εκατ. ευρώ θα φτάσουν οι κεφαλαιουχικές δαπάνες το 2011 οι οποίες θα αφορούν κατά κύριο λόγο την αναβάθμιση του διυλιστηριόυ της Ελευσίνας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η διοίκηση των ΕΛΠΕ στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης με αναλυτές, με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2010. 

  Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι η μείωση στην εσωτερική αγορά που ήταν 14% περιορίστηκε αρκετά με πωλήσεις στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα τονίστηκε ότι σε επίπεδο παραγωγής δόθηκε έμφαση και αυξήθηκε η παραγωγή προϊόντων προστιθέμενης αξίας. 

  Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι ολοκληρώθηκε η κατασκευή της μονάδας ηλεκτρισμού στη Θίσβη, η οποία τέθηκε σε εμπορική λειτουργία στο τέταρτο τρίμηνο της χρονιάς που πέρασε και συγκεκριμένα το μήνα Δεκέμβριο.

  Σε ό,τι αφορά το West Obayed της Αιγύπτου σημειώθηκε ότι αναμένεται το τελικό τυπικό "πράσινο φως"  για την παραχώρηση του 70%, ενώ όπως αναφέρθηκε καταρχάς έχουν ενημερωθεί οι αρχές και είναι θετικές. 

  "Θα μειωθεί η έκθεσή μας σε δραστηριότητες Ε&Π και θα μοιραστούμε τα ρίσκα" δήλωσε χαρακτηριστικά η διοίκηση των ΕΛΠΕ. 

  Κλείνοντας την τηλεδιάσκεψη ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Ι. Κωστόπουλος δήλωσε: "Γενικά ο όμιλος πέτυχε καλά αποτελέσματα στο τέταρτο τρίμηνο, είχαμε καλό περιβάλλον αγοράς" ενώ υπογράμμισε τη σημαντική συνεισφορά στα αποτελέσματα από το πρόγραμμα προσαρμογής. Για το 2011 σημείωσε πως θα δύσκολη χρονιά "αλλά προσβλέπουμε στην ολοκλήρωση των επενδύσεων και στις διεθνείς δραστηριότητες" επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο όμιλος θα εκμεταλλευτεί το ευρύ πορτφόλιο δραστηριοτήτων, ενώ θα επικεντρωθεί στον έλεγχο κόστους και πιστώσεων.

  Χ. Φλ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων