Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Φεβ-2011 17:37

  Νηρέας: Τι απαντά για το πρόστιμο της Επιτροπής Ανταγωνισμού

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  "Η εταιρεία επιφυλάσσεται να μελετήσει σε βάθος την εκδοθείσα απόφαση και να προβεί στην άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματός της εφόσον κριθεί σκόπιμο", διευκρινίζει η Νηρεύς Α.Ε. σχολιάζοντας τη σημερινή απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την επιβολή προστίμων σε πέντε εταιρείες του κλάδου.

  Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπή Ανταγωνισμού εξέδωσε την υπ΄αρίθμ. 492/VI/2011 απόφασή της επί της από 12 Νοέμβριου του 2008 γνωστοποιηθείσας σύμπραξης πέντε εταιρειών του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών στις οποίες συμπεριλαμβανόταν η ΝΗΡΕΥΣ. Δυνάμει της ως άνω απόφασης επεβλήθη στην εταιρεία πρόστιμο ύψους 273.582 ευρώ.

  Η ΝΗΡΕΥΣ επισημαίνει ότι στην απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού αναγνωρίσθηκαν οι ειδικές δυσμενέστατες περιστάσεις κάτω από τις οποίες καταρτίσθηκε η εξετασθείσα σύμπραξη καθώς και η εν γένει διαχείριση της πρωτοβουλίας αυτής με καλή πίστη και απόλυτη διαφάνεια προς τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και την Επιτροπή Ανταγωνισμού από τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις.

  Υπενθυμίζεται ότι κατά την περίοδο των δύο τελευταίων τριμήνων του 2008, ο κλάδος της Ιχθυοκαλλιέργειας, o οποίος αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο εξαγωγικό κλάδο της χώρας, αντιμετώπιζε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες ρευστότητας αντίστοιχα με άλλους παραγωγικούς και εξαγωγικούς κλάδους παγκόσμια, λόγω και της παγκόσμιας πιστωτικής κρίσης η οποία συνέπεσε με τις συνθήκες υπερπροσφοράς σημαντικών ποσοτήτων τσιπούρας στον κλάδο κατά την ίδια περίοδο, ενώ παρουσιάζονταν φαινόμενα εσπευσμένων κινήσεων ρευστοποίησης αποθεμάτων με σημαντικές ζημίες, πολλές φορές και κάτω του συνολικού κόστους τους, προκαλώντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο ένα φαύλο κύκλο εξαντλητικού και δυνητικά αθέμιτου ανταγωνισμού. Σε ανταπόκριση σε αυτές τις ασυνήθιστες συνθήκες οι πέντε σημαντικότερες Ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες του κλάδου, περιλαμβανομένης της ΝΗΡΕΥΣ, προχώρησαν τον Νοέμβριο του 2008, στην κατάρτιση βραχυπρόθεσμου Μνημονίου Συνεργασίας εμπορικής φύσεως και εξάμηνης διάρκειας.

  Η ενέργεια αυτή γνωστοποιήθηκε άμεσα και με πρωτοβουλία των ίδιων των εταιριών στην Επιτροπή Ανταγωνισμού υπό καθεστώς εμπιστευτικότητας και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, σε συνδυασμό με πλήθος άλλων παράλληλων και δημόσιων πρωτοβουλιών προς αρμόδιους φορείς προς τον σκοπό της προσωρινής στήριξης του κλάδου. Η ισχύς του παραπάνω Μνημονίου Συνεργασίας ήταν εξάμηνη και δεν ανανεώθηκε έκτοτε.

  Η εταιρεία επιφυλάσσεται να μελετήσει σε βάθος την εκδοθείσα απόφαση και να προβεί στην άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματός της εφόσον κριθεί σκόπιμο, καταλήγει η ανακοίνωση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων